Utorak 19. mar 2024.
Kristijan Golubović

Treći put tražio USLOVNI OTPUST: Stigla odluka, evo kada KRISTIJAN GOLUBOVIĆ IZLAZI NA SLOBODU

Foto: beogradnocu.com
Tri puta odlagao odlazak na odsluženje kazne

Aleksandru Kristijanu Goluboviću osuđenom za trgovinu drogom i nelegalno držanje oružja, odbijena je i treća molba za privremeno puštanje na slobodu. Međutim, Golubović ima još fore da podnese novi zahtev i da ukoliko poželi, uđe u neki od rijaliti programa “Zadrugu” ili “Parove” koji počinju u septembru. 

- Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu nakon održanog ročišta 7. juna donelo je rešenje kojim se odbija molba osuđenog Golubovića kao neosnovana - izjavila je Bojana Stanković, portparol beogradskog Višeg suda. 

Mišljenje uprave požarevačkog zatvora “Zabela” jeste da golubovićeva resocijalizacija još nije završena i da još nije vreme da se on nađe na slobodi. 

Goluboviću su odbijene već dve molbe za uslovni otpust, u decembru i u aprilu prošle godine. 

AKCIJA HAPŠENJA: Plesačice iz Srbije privedene u Makedoniji?

UŽAS u srpskoj svetinji: Ušli u manastirski posed, pa našli MRTVOG MUŠKARCA

- Međutim, on ima pravo da ponovo podnese zahtev za uslovni otpust. kazna mu ističe u aprilu 2020. godine, a pošto je izdržao dve trećine robije, može ranije da izađe na slobodu, uz uslov da ne počini neko novo krivično delo - navodi sagovornik. 

Golubović je uhapšen 16. januara 2010. ispred crkve Svetog Marka u Beogradu zbog sumnje da je trgovao drogom na relaciji Novi Pazar - Beograd. Policija je tada zaplenila 125 grama heroina i “paracetamola”. U pritvoru je proveo skoro četiri godine i pravosnažnom presudom bio je osuđen na 14 godina zatvora. Apelacioni sud mu je, međutim, kaznu smanjio na osam godina. 

On je tri puta odlagao odlazak na odsluženje kazne, dva puta su mu molbe uslišene zbog rođenja deteta, a a treći put zbog ugovora koji je imao za učešće u riajlitiju “Farma”. Četvrti put je hteo da odloži robiju, žaleći se na loše zdravstveno stanje, ali je odbijen. Od tada je u zatvoru u Zabeli.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd