fbpx
Skip to main content
policija

TUČA KOD NOTARA: Povređen ADVOKAT, sevale pesnice prilikom ostavinske rasprave

Foto: SD/ilustracija
Incident se dogodio na Zvezdari

U kancelariji javnog beležnika Zorana Rafailovića na Zvezdari, danas je fizički napadnut advokat Dragoslav Ljubičanović dok je obavljao dužnost zastupanja naslednika u ostavinskom postupku. Tom prilikom Ljubičanoviću su nanete povrede oka, ruke i noge, a nakon pregleda u Urgentnom centru utvrđeno je da su u pitanju lake telesne povrede.

Napad na advokata izvršilo je osoblje zaposleno u kancelariji beležnika, nakon što je između njega i advokata došlo do nesporauzma oko upisa imovine ostavioca u zapisnik.

Ljubičanović je sekretar Upravnog odbora Advokatske komore Beograd i najavio je podnošenje krivične prijave policiji protiv izvršilaca napada, kao i prijave Javnobeležničkoj komori i Ministarstvu pravde.

Međutim, i javni beležnik Zoran Rafailović podneo je prijavu Advokatskoj komori Beograd protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića, tvrdeći da je advokat napao njegove zaposlene, a ne oni njega.

Notar
Foto: Profimedia/ilustracija

Rafailović u svojoj prijavi Advokatskoj komori Beograd, koju je dostavio medijima, tvrdi da mu je advokat tokom rasprave u ostavinskom postupku uputio pretnje, a nakon što je ročište prekinuto, odbio i da napusti kancelariju i fizički napao zaposlene Srdjana Mitrovića i Mladena Kaljevića.

Napomenuo je da je advokat imao "očiglednu nameru da napadne njega (Rafailovića)".

Zbog toga od AKB traži da pokrene disciplinski postupak protiv Ljubičanovića.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd