Skip to main content
Jelena Krsmanović

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Prodavačicu ispitivali o pantalonama

Foto: Facebook/Jeca Krsmanovic In memoriam
Istraga se nastavlja

Saslušan novi svedok u nastavku istrage o smrti pevačice u Borči. Iskaz dala radnica "Armi šopa" u Borči.

Prodavačica iz Borče saslušana je u petak u Višem tužilaštvu u nastavku istrage ubistva Jelene Marjanović, za koje je osumnjičen njen suprug Zoran. Nju je pozvalo Više tužilaštvo kako bi je detaljnije ispitalo o pantalonama Zorana Marjanovića na kojima je navodno pronađeno blato koje ga povezuje sa mestom zločina.

U Više tužilaštvo u Beogradu u petak rano jutru došla je žena zaposlena u “Armi šopu” u Borči, koja u toj prodavnici radi na kasi. Tužioca je zanimalo, kako nezvanično saznajemo, da li su pantalone Zorana Marjanovića na kojima je nađeno blato iz kanala pantalone koje je on kupio u radnji gde je ona zaposlena.

- Marjanovići stalno kupuju kod nas - rekla je žena na saslušanju. - Redovne su mušterije. Ali ja zaista ne znam da li su to pantalone kupljene kod nas.

Njeno svedočenje je inače trajalo veoma kratko. U Više tužilaštvo u petak su došli i branioci Zorana Marjanovića, Stefan Jokić i Nikola Dumnić.

TEŠKA NESREĆA kod beogradskog Sajma: Autom probio ogradu, hitna pomoć na licu mesta

Jelena Krsmanović
Jelena Krsmanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Zaista nemam nikakav komentar, niti je potrebno da pričamo uopšte o istrazi koja je u toku - rekao je ljutito Jokić.

U tužilaštvu su do sada ispitani Jelenina sestra, kuma, frizerka, kao i nekoliko ljudi koji su se našli na nasipu na dan kad je Jelena Marjanović nestala. Krajem januara je saslušana i snaja Marjanovića, Milica, koja je ispričala šta se dešavalo kobnog dana, 2. aprila 2016. kada je Jelena ubijena.

- Zoran i Jelena se nisu svađali i bili su u dobrim odnosima. Dok je trajala potraga za Jelenom, čuvala sam Janu. I sada najviše vremena provodim sa njom - kazala je Milica Marjanović.

"Uskoro ću doći u Beograd": Jelenina tetka zatražila starateljstvo nad Janom!

Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Milica je potvrdila Zoranovu verziju događaja, a ona je prva iz porodice Marjanovića koja je svedočila, s obzirom na to da su Zoranovi roditelji, brat i sin iskoristili svoje pravo, koje im zakon pruža, da ne svedoče. Milica Marjanović je bila na spisku svedoka, i to onih koje je predložilo tužilaštvo. Međutim, oni su naknadno odustali od nje, ali Zoranovi advokati su iskoristili svoje pravo i predložili njeno saslušanje.

Posle ovih saslušanja, istraga protiv Zorana Marjanovića bliži se kraju. Zoranovi branioci sve vreme tvrde da ne postoji nijedan dokaz da je njihov klijent počinio zločin.

Podsetimo, krajem prošlog meseca Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću produžio pritvor za još tri meseca. Prema ovoj odluci, muž ubijene Jelene može ostati iza rešetaka najduže do 10. marta 2018. godine. To vreme će, prema mišljenju veća, biti dovoljno da se istraga u ovom predmetu okonča.

Jana za rođendan kod tate u zatvoru: ​Ćerka ubijene Jelene Marjanović posetila oca u CZ-u

Hronika, Borča
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Kritični događaj svakodnevno je prisutan u javnosti, na šta ukazuje pojavljivanje vesti o tome u svim elektronskim i štampanim medijima, te bi po oceni prvostepenog veća ovog suda puštanjem okrivljenog na slobodu javnost bila uznemirena u toj meri da bi kao takva mogla ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - rekli su iz ovog suda, dodajući da je Marjanović pre hapšenja bio prisutan u javnosti i da bi, nakon puštanja na slobodu on bi mogao nastaviti s javnim istupanjem i izjašnjavanjem o elementima krivičnog dela koje je predmet ovog krivičnog postupka.

Produženje pritvora

Sredinom prošlog meseca nakratko se pojavila sumnja da će Zoran Marjanović izaći na slobodu. Drugostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu prvobitno je usvojilo žalbe branioca Zorana Marjanovića i ukinulo je rešenje kojim mu je produžen pritvor za još tri meseca, jer u njemu nisu navedeni dovoljno kvalitetni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora. Predmet je bio vraćen na ponovno odlučivanje jer, kako su tada naveli, “nema konkretnih činjenica i dokaza za osnovanu sumnju da je Marjanović ubio svoju suprugu Jelenu na nasipu u Borči”.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd