fbpx
Skip to main content
Darko Šarić

UHAPŠEN BRAT NARKO BOSA! Osumnjičen da je davao mito kako bi slobodno napuštao kućni pritvor

Foto: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans
Suđenje bi trebalo da se ponovi na jesen.

Željko Vujanović (43), brat od ujaka Darka Šarića (50) uhapšen je danas zbog sumnje da je davao mito Milošu I. (37), povereniku za izvršenje alternativnih sankcija Odeljenja za tretman i izvršenje vanzavodskih sankcija i mera Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Vujanović se sumnjiči da je davao mito Milošu I., kako bi slobodno napuštao kućni pritvor.

Muči vas ambrozija? Evo šta kažu alergolozi kako da rešite problem

Muči vas ambrozija? Evo šta kažu alergolozi kako da rešite problem

TREGEDIJA U RAČI! Muškarac (61) poginuo prilikom radova na svojoj kući

TREGEDIJA U RAČI! Muškarac (61) poginuo prilikom radova na svojoj kući

UŽAS KOD ZAJEČARA! Sudarili se putničko i teretno vozilo sa motociklom, ima poginulih

UŽAS KOD ZAJEČARA! Sudarili se putničko i teretno vozilo sa motociklom, ima poginulih

On je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. U aprilu je sproveden na izdržavanje kazne, ali je Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu, pa je iz zatvora prebačen u kućni pritvor u Kragujevcu.

Suđenje Darku Šariću, Vujanoviću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike treba da bude ponovljeno jer je Vrhovni kasacioni sud (VKS) naložio Apelacionom sudu da ponovo razmatra presudu. U obrazloženju je navedeno da je odluka doneta zbog sumnje da je dvoje sudija koji su odlučivali o pravosnažnoj presudi, bilo pristrasno.

Suđenje bi trebalo da se ponovi na jesen.

Inače, policijski službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), su po nalogu Višeg javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri VJT u Kraljevu uhapsili još Dragana Manojlovića (41) i Gorana Đ. (57), zbog izvršenja više koruptivnih krivičnih dela.

Sumnja se da je Miloš I. od pomenutih osoba koje su osuđene na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac kako bi im omogućio slobodu kretanja. Takođe, osumnjičeni se tereti da je posredovao u Povereničkoj kancelariji u Kragujevcu, kako jedna od zaposlenih ne bi izvršila službenu radnju koju je dužna da izvrši u vremenu kada je on bio odsutan.

Inače, jedan od uhapšenih Dragan M. je suprug opštinske odbornice Topole. On je u februaru zbog zloupotrebe odgovornog lica već kažnjen kućnim zatvorom.

Goran Đ. je aktivista političke organizacije “Bolja Srbija” i bivši direktor Doma zdravlja u Topoli. On je prošle godine uhapšen pod optužbom da je medicinskoj sestri potpisao potvrdu da je tri meseca volontirala u tom Domu zdravlja kako bi mogla da polaže državni ispit. Kako saznaje Objektiv, svi uhapšeni se nalaze u policijskom pritvoru u Kraljevu.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
2 Beograd