fbpx
Skip to main content
Miloš Miljanović

ULETEO U KAFIĆ NA VRAČARU SA AUTOMATOM: Crnogorcu će se suditi samo za nedozvoljeno nošenje oružja (FOTO)

Foto: MUP Srbije
Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti.

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu crnogorskom državljaninu Milošu Miljanoviću (34), koji je 11. maja prošle godine ušetao u baštu kafića na Vračaru sa maskom na licu, noseći automatski pištolj, sudiće se samo za nedozvoljeno nošenje oružja.

HOROR PRIZOR U JAJINCIMA: Pronađeno telo na putu za spomen park, uviđaj u toku

HOROR PRIZOR U JAJINCIMA: Pronađeno telo na putu za spomen park, uviđaj u toku

JECAJI, TUGA, BOL DO NEBA: Vranje se oprostilo od padobranca Ognjena Trajkovića, sahranjen uz vojne počasti

JECAJI, TUGA, BOL DO NEBA: Vranje se oprostilo od padobranca Ognjena Trajkovića, sahranjen uz vojne počasti

NESREĆA KOD SKUPŠTINE: Automobil udario ženu, prolaznici joj ukazali prvu pomoć

NESREĆA KOD SKUPŠTINE: Automobil udario ženu, prolaznici joj ukazali prvu pomoć

Žalba tužioca, povodom obustavljanja postupka protiv Miljanovića za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, odlukom Apelacionog suda je odbijena, pa mu se neće suditi povodom sumnji tužilaštva da je tada pokušao da ubije tri lica - Miloša Nilovića i njegova dva prijatelja s kojima se sedeo za stolom u bašti kafića.

Naime, Viši sud je 26. februara doneo rešenje kojim je potvrdio deo optužnice protiv Miljanovića, koji se tiče nedozvoljenog nošenja oružja, dok je zaključio da nema mesta optužbi za teško ubistvo u pokušaju i u tom delu je obustavio postupak protiv njega.

Apelacioni sud je sada odbio žalbu tužioca i potvrdio rešenje Višeg suda kojim je potvrđena optužnica protiv Miljanovića od 2. decembra 2020. godine, precizirala je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

- Po oceni Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud našao da iz prikupljenih dokaza u spisima predmeta nije neposredno potkrepljena osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio kirivično delo teško ubistvo u pokušaju na način kako mu je to optužnicom stavljeno na teret - navela je Piljić.

Opravdana sumnja, kako kaže Apelacioni sud, mora da postoji u odnosu na sve bitne elemente krivičnog dela koje se okrivljenom stavlja na teret, dok u ovom slučaju "sadržina izvedenih dokaza ne potkrepljuje navode iz optužnice da je okrivljeni predmetnog dana pokušao da liši života više lica".

Miloš Miljanović
Foto: MUP Srbije

Sud dalje ukazuje da iz spisa predmeta i izvedenih dokaza, proizlazi da postoji opravdana sumnja da se Miljanović tog dana nalazio u lokalu na Vračaru i da je nosio automat, ali da ne postoje dokazi da je "preduzeo ili započeo preduzimanje radnje teško ubistvo u pokušaju".

Podseća da iz iskaza svih svedoka proizlazi da Miljanovića ne poznaju, da sa njim nisu bili ni u kakvom sukobu, da oružje nije bilo upereno u njih kritičnom prilikom, kao i da on nije pucao ni u jednom, pa ni u njihovom pravcu.

- U tom smislu navedene radnje za koje je javni tužilac prokupio dokaze, bi eventualno mogle da ostanu na nivou pripremnih radnji, koje u konkretnom slučaju nisu kažnjive - zaključio je Apelacioni sud.

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti.

Naime, Miljanović je u kafić ušetao naoružan i maskiran oko 17 časova, ali je nakon panike i bežanja gostiju i on vrlo brzo iz istog pobegao. Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen. Policija ga je uhapsila sledećeg jutra dok je spavao u iznajmljenom stanu, gde je, kako je saopšteno tada, pronašla automatski pištolj "uzi" sa prigušivačem, silikonsku maska i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Miloš Nilović je javnosti poznat iz slučaja "Durmitor", kada je bio uhapšen u istoimenom restoranu zbog nedozvoljenog nošenja pištolja. Prošlog leta je za to bio oslobođen, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da mu se suđenje ponovi. Početak suđenja je zakazan za sledeći četvrtak.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd