fbpx
Skip to main content
Ivan Cvetković Žuća

UMOTALI GA U TEPIH I ZAKOPALI! Družio se sa Kneletom i Kekom, preživeo pokušaj ubistva - ali ne i prijatelje (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/RUDAR 7/Facebook/Printscreen/Legende devedesetih
Svaki deo grada imao je svoje "opasne momke".

Na ulicama glavnog grada devedesetih godina prošlog veka mogli smo da vidimo svašta. U doba inflacija, bombardovanja, nemaštine, razvijali su se klanovi. 

IZNENADNA SMRT "ZVEZDE" FILMA VIDIMO SE U ČITULJI: Robijao zbog UBISTVA legende, preživeo atentan, a SKONČAO ovako

IZNENADNA SMRT "ZVEZDE" FILMA VIDIMO SE U ČITULJI: Robijao zbog UBISTVA legende, preživeo atentan, a SKONČAO ovako

ISPALIO MU HICE DIREKTNO U GLAVU! Fatalna greška - ubili pogrešnog čoveka, sve zbog ARKANA (VIDEO)

ISPALIO MU HICE DIREKTNO U GLAVU! Fatalna greška - ubili pogrešnog čoveka, sve zbog ARKANA (VIDEO)

POSLEDNJI PUT VIĐEN KOD ARKANA! Najpoznatiji džeparoš Beograda bio je Džejov brat - njegova sudbina i dalje MISTERIJA

POSLEDNJI PUT VIĐEN KOD ARKANA! Najpoznatiji džeparoš Beograda bio je Džejov brat - njegova sudbina i dalje MISTERIJA

Tih godina, svakodnevno su neki novi momci postajali deo "ekipe određenog kraja", a o svemu tome najbolje svedoči i dokumentarni film "Vidimo se u čitulji". Jedan od aktera ovog dokumentarca bio je i Ivan Cvetković Žuća, još jedno od žestokih imena sa usijanog beogradskog asfalta. U prvom planu nalazi se u nekoliko kadrova tokom sahrane Bojana Banovića. 

Video možete pogledati na OVOM LINKU

Ivan Cvetković Žuća je rođen 1974. godine u Beogradu, u Skojevskom naselju u kome je i odrastao. Vaspitavala ga je ulica, bio je preke naravi, uvek je sa sobom nosio dva pištolja. Družio se sa Kneletom kao i sa Dejanom Stojanovićem Kekom sa kojim je odrastao zajedno i koji mu je bio najbolji drug, a bio je čest Kekin gost u novobeogradskom bloku 45.

Ime ovog opasnog momka prvi put dospeva u javnost 22. aprila 1995. godine. Tada je, sa dotadašnjim prijateljem Ivicom Tasićem, sedeo u kafiću na Vidikovcu. Ipak, kada su krenuli, spuštajući se niz stepenice Žuća je Tasića upucao s leđa i na mestu ubio. Uhapšen je odmah, ali i vrlo brzo oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na njega je te godine pokušan atentat tako što su mu pod automobil, čuveni plavi porše, postavili bombu.  

Uspeli su da ga ubiju 1997. godine. Okupila se ekipa u stanu njegovog prijatelja. Iako vrlo obazriv, otišao je u jednom trenutku u toalet i kada se vratio - video je da nema torbice u kojoj su mu bili pištolji. Tog trenutka je shvatio da je upao u zamku. Iste večeri, 22. maja 1997. godine, Ivan Cvetković Žuća je ubijen. Čovek koji je bio umešan u ubistvo, svedočio je da se Cvetković borio kao lav i da su ga jedva savladali i ubili.

Vest o smrti najboljeg prijatelja, Keku je zatekla u zatvoru. Kako kažu, Žućina smrt ga je veoma pogodila i morali su da mu daju lekove za smirenje.

Sasvim slučajno i zbog drugih krivičnih dela, policija je uhapsila jednog od učesnika u ovom zločinu. On je otkrio detalje: Blaško Ninković je Žući dugovao novac koji nije mogao da mu vrati. Zbog toga su ga ubili. Sa beživotnog Žućinog tela skinuli garderobu ostavljajući mu jedino sat na ruci. Zatim su ga umotali u tepih, odvezli iza pumpe "Zmaj" na autoputu, gde su ga i zakopali.

U trenutku ubistva, Ivan Cvetković Žuća imao je 23 godine.

    

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd