Utorak 19. mar 2024.

UŽAS u Vrnjačkoj Banji: Tri žene se OTROVALE dok su brale pečurke

Kako se navodi, pečurke su bile poprskane opasnom hemikalijom

Tri žene otrovale su se pesticidima dok su brale pečurke u Novom Selu pokraj Vrnjačke Banje. One su u sredu brale buđave šampinjone, kada si iznenada pale u nesvest jer je radnik, kako se navodi, poprskao pečurke opasnom hemikalijom!

- One su u hangaru brale pečurke, ali pošto su pečurke bile buđave, vlasnik je poslao jednog starijeg čoveka, koji je ručnom pumpom prskao džakove sa pokvarenim šampinjonima. Usled udisanja hemikalije, nesrećne radnice su osetile gušenje, mučninu i povraćale su, pa im se zavrtelo u glavi. Odmah su prebačene u Dom zdravlja Vrnjačka Banja, gde im je ukazana lekarska pomoć - navodi izvor blizak slučaju.

U hangaru su se umalo ugušile B. K. iz Novog sela, V. P. iz Podunavaca i J. R. iz Ruđinaca kod Vrnjačke Banje.

- Dežurni lekar je utvrdio da su radnice otrovane pesticidom i poslate su na odeljenje pneumofiziologije, gde su dobile adekvatnu terapiju. O akcidentu je obaveštena policija, koja istražuje slučaj - kaže izvor.

Kako se saznaje, radnice su angažovane u sredu da beru pečurke u hangarima. One su dobile poziv i instrukcije u vezi sa branjem pečuraka i pakovanjem u džakove.

- Poziv smo dobile sa fiksnog broja iz firme da u 9 sati sačekamo vozilo, koje treba da nas odveze u gajilište šampinjona u Novom Selu da beremo šampinjone. Prilikom branja, došao je stariji muškarac, koji je džakove prskao ručnom pompom, a nama je pozlilo - ispričale su radnice policiji.

Pečurke
Foto: Profimedia/ilustracija

Prema njihovim izjavama datim u policiji, niko im nije rekao da prekinu posao, iako su šampinjoni bili buđavi.

Radnica I. T. izjavila je u policiji da je odvezla radnice u gajilište, a kasnije u Hitnu pomoć.

- Takođe je istakla da prskanje pečuraka može da obavi neko ko je zaposlen na sprovođenju mera deratizacije i dezinsekcije - dodaje izvor.

O slučaju je obaveštena dežurna zamenica tužioca, koja je utvrdila da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog dela. Ona je naredila da se o svemu obavesti samo nadležna inspekcija rada. 

Pripadnici policije su povučeni sa čuvanja hangara, a niko ne zna sudbinu pečuraka.

- Nije saopšteno da li su uništene. Nadamo se da nisu završile na tržištu - rekao je izvor.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd