Skip to main content
Nebojša Stefanović

Stefanović na vanrednoj konferenciji: Otkrili smo napadače na novinara. Onda progovorio o PROTESTU (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen Tanjug
Ministar unutrašnjih poslova na vanrednoj konferenciji

Ministar unutrašnjh poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas na vanrednoj konferenciji u Palati Srbija da je uhapšen osumnjičeni nalogodavac za napad na novinara.

Vučić uputio saučešće povodom tragedije u Indoneziji

- Ozbiljnim naporima otkriveni su napadači na kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke - kazao je Stefanović precizirajući da je reč o nalogodavcu i dvojici napadača.

Stefanović je rekao da je dva lica A. M. i B. S. C. za ovo krivično delo angažovao I. N. iz opštine Grocka.

- Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli - preneo je on.

Stefanoć je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

DRAMA u Palati Srbiji: Vučić i lideri iz regiona se obraćali medijima, zvaničniku IZNENADA POZLILO! (FOTO)

- Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela - rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

- Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela - naglasio je Stefanović. 

Komenatarisao protest opozicije

Ovom prilikom, ministar je komentarisao i sinoćne proteste opozicije. Prema njegovim rečima od organizatora se i očekuje da preteraju kada je procena broja ljudi u pitanju.

protest
protest
Foto: Srbija Danas

- Ovo što sam rekao je egzaktna matematika. Organizatori su dali paušalnu procenu. Pogledajte fotografije, javno su dostupne - rekao je ističući da je broj prisutnih daleko manji nego što je opozicija prebrojala.

On je rekao da prema proceni policijske uprave za Grad Beograd učesnici sinoćnjeg protesta broje 5.000 pojedinaca. 

Prethodno se oglasio Pokret socijalista koji je ocenio da na protestu nije bilo ni 5.000 ljudi, te da su informacije o 40.000 demonstranata netačne.

JEZIVI SNIMAK NESREĆE KOD NIŠA: Autobus prepolovljen, voz iskočio iz šina, među mrtvima I DETE

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd