Skip to main content
Mladen Novaković Tocilo

VAŽIO ZA NAJVEĆEG TRGOVCA HEROINOM U SRBIJI! Tocilu potvrđena presuda - evo koliko godina će biti iza rešetaka

Foto: MUP
Mladen Novaković, zvani Tocilo, pravosnažno je osuđen na 17 godina zatvora zbog trgovine drogom, pošto je Apelacioni sud u Beogradu odbacio sve žalbe i potvrdio presudu Specijalnog suda.

Istom presudom, Saša Nikolić je osuđen na 11 godina a Velibor Cvetković na 10 godina zatvora. Takođe, od njih je oduzeto preko 76,5 kilograma heroina, 494,9 grama kokaina, 302 grama smeše heroina sa paracetamolom i kofeinom, kao i nešto više od 50 grama smeše heroina sa kofeinom, kao i 98 grama smese kofeina i paracetamola. Inače, Tocilu je u kaznu uračunata i ranije izrečena preduda od tri godine zatvora.

- Okrivljeni Mlade Novaković je proglašen krivim što je od 2. avgusta do 13. novembra 2019. godine, na teritoriji Srbije i to na širem području Mladenovca, Niša i Južne Srbije, organizovao kriminalnu grupu radi vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a sve u cilju sticanja finansijske koristi, dok su u navedenom vremenskom periodu Saša Nikolić, Velibor Cvetkov i NN lice postali pripadnici te grupe. Prihvatili su zadatke u okviru plana delovanja grupe, koji je podrazumevao kupovinu radi prodaje, prenošenje i držanje radi prodaj heroina - navodi se u presudi koju je potvrdio Apelacioni sud.

OVAKO SU NAJVEĆI SRPSKI KRIMOSI DOBILI NADIMKE! Ne zna se koji je neobičniji - od "Pekara" i dalje svi drhte

OVAKO SU NAJVEĆI SRPSKI KRIMOSI DOBILI NADIMKE! Ne zna se koji je neobičniji - od "Pekara" i dalje svi drhte

"KNELE - NAJOBIČNIJI ULIČAR I SILEDŽIJA" Šok tvrdnje bivšeg inspektora: Njega nije služba napravila, on je dečko bio bolestan

"KNELE - NAJOBIČNIJI ULIČAR I SILEDŽIJA" Šok tvrdnje bivšeg inspektora: Njega nije služba napravila, on je dečko bio bolestan

LIKVIDACIJA GIŠKINOG PRIJATELJA POKRENULA KRVAVU LAVINU! Overen pred decom sa 30 metaka - do danas nerasvetljeno ubistvo (VIDEO)

LIKVIDACIJA GIŠKINOG PRIJATELJA POKRENULA KRVAVU LAVINU! Overen pred decom sa 30 metaka - do danas nerasvetljeno ubistvo (VIDEO)

Novaković je, kako se navodi, kao organizator stvorio plan u okviru koga je on kupovao radi prodaje heroin i organizovao neovlašćeni prenos do Mladenovca. Pripadnicima organizovane kriminalne grupe izdavao naloge, određivao vreme i mesta preuzimanja heroina, način prevoza, odnosno mesta i načine skladištenja droge heroin radi njene dalje prodaje zainteresovanim kupcima.

- Cvetkov, nakon anagažovanja od strane NN lica od istog u blizini granice sa Bugarskom neovlašćeno držao opojnu drogu heroin koju je Novaković prethodno kupovao, u kojim prilikama je NN lice Cvetkovu usmeno prenosilo naloge i instrukcije izdate od strane organizatora Novakovića vezane za mesto i vreme isporuke preuzete opojne droge heroin, nakon čega je Cvetkov vozilima prevozio preuzetu drogu do unapred dogovorenih mesta na širem području Mladenovca - utvrđeno je u presudi.

Drogu je potom, kako se navodi, Nikoliću, koji ga je na mestima u blizini autoputa, putničkim vozilom sačekivao, odakle je postupajući po nalozima i instrukcijama Novakovića, vozio dalje do unapred pripremljenih "štekova".

Tocilu su lisice na ruke, podsetimo, stavljene u novembru 2019. godine, kada je policija u šumi u okolini Mladenovca, pronašla heroina izuzetne čistoće koji je bio zakopan u specijalno napravljenim burićima.

Navodno, važio je za najvećeg trgovca heroinom u Srbiji, a meštani mesta Amerić kod Mladenovca ispričali su ranije da je veliko bogatstvo uložio u kuću i okućnicu, naročito u kokošinjac koji ga je navodno koštao 50.000 evra!

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd