fbpx
Skip to main content
Porodica Đokić

ISPRAVKA - Komandant Žandarmerije Luković: Rezultati obdukcije će pomoći u daljoj istrazi

Foto: SD/ilustracija
U ovom tekstu je izmenjen naslov vesti kako se čitaoci ne bi dovodili u zabludu usled nedostatka potkrepljujućih dokaza

Na portalu SrbijaDanas, 04.10.2021. godine, objavljen je članak sa naslovom: "VELIKI PREOKRET U ISTRAZI! Novi detalji trostrukog ubistva - Đokići ipak nisu ubijeni zbog novca?!", a kako naslov teksta ne odgovara sadržaju samog članka urađena je njegova ispravka. Navodi iz prvobitnog naslova nisu bili potvrđeni i u tekstu, već su se u tekstu nalazile samo izjave komandanta Žandarmerije Dejana Lukovića o slučaju, a ne i objašnjenje šta je tačno “veliki preokret u istrazi”.

U ovom tekstu je izmenjen naslov vesti kako se čitaoci ne bi dovodili u zabludu usled nedostatka potkrepljujućih dokaza, a sve na osnovu analize organizacije raskrinkavanje.ba koja detaljnije objašnjava ovaj članak i dezinformaciju koja je preneta.

TEKST VESTI:

Komandant Žandarmerije Dejan Luković otkrio je nove detalje o brutalnom ubistvu tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

- Rezultati obdukcije će biti danas i to će nam pomoći u daljoj istrazi - rekao je general policije.

Još nema dokaza prema njegovim rečima da je motiv ubistva Đokića koristoljublje.

- Javnost će biti upoznata sa svim. Ovakva krivična dela najčešće se izvršavaju iz koristoljublja, iako ne mora uvek to da bude glavni uzrok, mogla je da bude i preljuba - naveo je Luković.

Naglasio je da je zločin u svakom slučaju dobro isplaniran.

- Sa policijske strane gledano i iz iskustva kolega, koje je neizmerno, ovaj zločin prethodno je morao da bude dobro isplaniran ili je bilo više izvršilaca krivičnog dela. Lokacija gde je vozilo pronađeno je zaista dobro skriveno i to je moralo biti unapred isplanirano - rekao je Luković.

Komandant Žandarmerije nije isključio mogućnost da su ubica ili ubice već van granica zemlje.

- Izvršioci su mogli već dan nakon izvršenja zločina da budu van granica zemlje s obzirom na to da smo mi informaciju o nestanku dobili tek tri dana kasnije - rekao je Luković i precizirao da mobilni telefoni oca Gorana i ćerke Lidije koji su isključeni iste sekunde još nisu pronađeni.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd