fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"BUKVALNO IM ISPUNJAVAJU ŽELJE" Članovi Nevoljine grupe reketiraju druge pritvorenike, niko ne sme da ih odbije

Foto:Youtube/Printscreen/Pink.rs/Insajder/e-stock-Milos Rafailovic
Uhapšeni pripadnici grupe Veljka Belivuka traže od cimera razne "usluge", niko ne sme da ih odbije.

Nekoliko članova organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, od hapšenja se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako se nezvanično saznaje, njihov dolazak u CZ uneo je paniku i strah među ostalim pritvorenicima.

OTKRIVENI NOVI ZLOČINI VELJINE EKIPE: Kako su završile osobe koje se vode kao nestale?

OTKRIVENI NOVI ZLOČINI VELJINE EKIPE: Kako su završile osobe koje se vode kao nestale?

DETALJI RACIJE U "KASINI" ZBOG VELJE NEVOLJE: Otkriven pravac istrage protiv najopasnijeg klana u Srbiji

DETALJI RACIJE U "KASINI" ZBOG VELJE NEVOLJE: Otkriven pravac istrage protiv najopasnijeg klana u Srbiji

OTAC JOVE KECMANA U ŠOKU - "NEMAM SNAGE DA GOVORIM": Da li su ostaci njegovog sina u štek-vikendici Velje Nevolje

OTAC JOVE KECMANA U ŠOKU - "NEMAM SNAGE DA GOVORIM": Da li su ostaci njegovog sina u štek-vikendici Velje Nevolje

Plaćaju im i kantinu

Kako kaže izvor upoznat sa slučajem, Veljini momci navodno nikoga fizički ne maltretiraju, ali svojim cimerima traže razne "usluge", koji oni ne smeju da odbiju.

- Njih če­tvo­ri­ca-pe­to­ri­ca su u CZ, a ne­ki pri­tvo­re­ni­ci, ko­ji su s nji­ma u kon­ta­k­tu, ža­li­li su se svo­joj ro­d­bi­ni pri­li­kom po­se­ta " da ih Ve­lji­ni mo­m­ci ma­lte­ne re­ke­ti­ra­ju". Nai­me, na­vod­no im tra­že ci­ga­re­te, le­ko­ve, obu­ću i ga­r­de­ro­bu, a ni­ko ne sme da ih od­bi­je, jer pra­te ve­sti o nji­ma i ni­je im sve­jed­no - ka­že on i dodaje:

- Jedan pritvorenik je morao od svoje porodice da traži da mu dostave patike, jer je jedan osumnjičeni pripadnik Belivukovog klana to tražio od njega. Takođe, sve što pojedini dobiju u paketima, bilo da je reč o hrani, priboru za higijenu ili odeći, oni im uzmu. Njihov bezobrazluk ide to mere da im iz kantine naručuju šta žele. Pritvorenici, šta će, sve im daju bez pogovora.

Izvor kaže i da su pojedini tražili od svojih cimera da traže terapiju na svoje ime, koju su potom davali njima.

- U zatvorima je uvek vladalo pravilo jačeg, to nije ništa novo. Međutim, atmosfera u CZ je prilično napeta. Njima su tamo dostupne novine, gledaju i TV. Svi su videli za šta se tereti klan Veljka Belivuka i niko ne sme da im se suprotstavi, bukvalno im ispunjavaju želje. Oni čak i ne koriste silu, nisu nasilni, a za tim nema ni potrebe, jer pritvorenici iz straha rade sve što od njih traže. Iako nikoga ne biju, zaveli su jednu vrstu terora - kaže on.

Zloglasna grupa

Velja Nevolja sumnjiči se da je 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi. Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe uhapšeni su 4. februara, a na saslušanju branili su se ćutanjem.

Sumnjiče se za brutalne zločine

Ubistva, iznude i otmice su krivična dela za koja se Belivukova grupa sumnjiči.

Pripadnici ove kriminalne grupacije, koju po brutalnosti upoređuju sa nekadašnjim zemunskim klanom, sumnjiče se za brutalne likvidacije, a jedan od osnovnih principa je "nema tela, nema dela". Zbog nedostatka materijalnih dokaza u mnogobrojnim svirepim ubistvima za koja se terete, ova grupa postala je jedna od najopasnijih u Srbiji i regionu. 

Članovi grupe Velje Nevolje imali su surov "sistem rada" kada bi im se neko zamerio - žrtvu bi preko prijatelja namamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju, gde bi joj se izgubio svaki trag. Tokom akcije, policijski službenici pretresli su oko 30 lokacija i štekova gde su osumnjičeni odvodili žrtve i sakrivali oružje i novac. Ova grupa zasad se dovodi u vezu sa 13 nestalih osoba, kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag. 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd