fbpx
Skip to main content
Detović

VELJINE UBICE ODGOVORNE ZA MASAKR U ATINI: Belivukovi pucači likvidirali Dedovića i Stamatovića (VIDEO)

Foto: Printscreen
Operativne podatke policijskih istraga, koji su Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću stizali na kompakt diskovima, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koristili su za likvidacije suparnika za koje su smatrali da su umešani u ubistva njihovih ljudi ili da su im konkurencija.

Oni su, praktično, u jednom trenutku predstavljali "eskadron smrti" kotorskog "kavačkog klana"!

"KUĆA STRAVE" U RITOPEKU KRILA JEZIVE TAJNE: Policija specijalnim skenerima pronašla sedam lokacija u kojima su bile kosti

"KUĆA STRAVE" U RITOPEKU KRILA JEZIVE TAJNE: Policija specijalnim skenerima pronašla sedam lokacija u kojima su bile kosti

"RATNO STANJE NA JUGU": Kako je Velja Nevolja kroz prozivke i maltretiranja "osvojio" Partizanovu tribinu

"RATNO STANJE NA JUGU": Kako je Velja Nevolja kroz prozivke i maltretiranja "osvojio" Partizanovu tribinu

MANDIĆEVA IZJAVA DIGLA CRNU GORU NA NOGE: Ovaj čovek je šef Veljka Belivuka, a šamarao je i premijera Crne Gore!

MANDIĆEVA IZJAVA DIGLA CRNU GORU NA NOGE: Ovaj čovek je šef Veljka Belivuka, a šamarao je i premijera Crne Gore!

Prema nezvaničnim saznanjima, upravo zahvaljujući ovim podacima, dobijenim od saradnika iz policije, ali i "krtici" iz "škaljarskog klana", organizovan je masakr u atinskom restoranu januara prošle godine.

- Tada su ubijeni jedan od navodnih vođa "škaljaraca" Igor Dedović i njegova desna ruka Stevan Stamatović - navodi sagovornik blizak istrazi.

- Postoje jake indicije da su u ovoj likvidaciji učestvovali Belivukovi ljudi, predvođeni N. V i L. C. Pored njih dvojice, pominju se i A. M. i Novosađanin Lj. L., kao i još jedna osoba. Navodno, sve vreme ih je navodio Podgoričanin S. L., kome se gubi svaki trag devet meseci kasnije.

Policija je proteklih dana pokušavala da pronađe N. V. i L. C., ali bezuspešno. Trebalo je da oni budu privedeni u sklopu akcije hapšenja Belivukovih i Miljkovićevih članova kriminalne grupe.

- Na identičan način, zahvaljujući operativnim podacima, Belivukova ekipa je tragala i za osobama koje se dovode u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačke" ekipe - ističe izvor.

- Bilo je jasno da je meta, pored ostalih, i Užičanin Damr Hadžić, koga je MUP Srbije identifikovao kao jednog od Baltićevih ubica.

Uz pomoć Zvicera, njihovog faktičkog vođe, Belivuk i Miljković su učestvovali i u pripremi ove egzekucije. Na Krfu su jula prošle godine u kiši metaka iz rafala usmrćeni Hadžić i Baranin Alan Kožar, čija je grupa tesno sarađivala sa "škaljarcima".

Iz svih ovih razloga, pronalaženja CD-a sa policijskim operativnim podacima i saznanjima u štek-stanovima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije uveliko rade na pronalaženju svih njihovih saradnika u srpskoj policiji. Istragu otežava činjenica da su njihovi "mentori" faktički napustili policiju, ali će sledećih dana na udaru da se nađe i nekadašnji sam vrh kriminalističke policije.

Veljko Belivuk
Tanjug/​Rade Prelić

- U razbijanju ove hobotnice dosta pomaže i činjenica da su neki pripadnici ove kriminalne grupe, koji su uhapšeni, spremni na saradnju - naglašava sagovornik.

- Njihove izjave u rasvetljavanju, zasad, tri likvidacije, iznuda i trgovini narkoticima su dragocen trag i dokaz. Zahvaljujući njima ima pomaka i u rasvetljavanju nestanka Lazara Vukićevića.

Više je nego simptomatično da su Belivukovi saradnici u policiji prvo Vukićevića "razoružali", uzet mu je pištolj, a potom ga "ostavili" i bez "blinde", koju su mu oduzeli dve nedelje pre nestanka, počekom oktobra prošle godine.

- Imamo jake indicije, a i svedočenja, da je Lazar Vukićević imao stan u kojem je znao da se sakrije na neodređeno vreme, posebno posle pokušaja ubistva kada mu je dignut "porše" u vazduh - kaže sagovornik.

- Lokacija tog šteka je, po svemu sudeći, dojavljena i Belivuku i Miljkoviću.

Vremenska prognoza
Snow
-2 Beograd