fbpx
Skip to main content
velja nevolja

OTKRIVEN JOŠ JEDAN ŠTEK BELIVUKOVIH KOLJAČA! Ovo je lokacija nove kuće strave, mesto služilo za monstruozna dela

Foto: Profimedia
Ozloglašeni klan imao svoje pipke na teritoriji cele Srbije

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osim kuće strave u Ritopeku, kao i štek vikendica u Loznici i na Rudniku, navodno je imala tajnu kuću i u Vrdniku, a postoje sumnje da su pojedine žrtve upravo na ovoj lokaciji ubijene i zakopane.

DIJANA HRKALOVIĆ IMALA DOBAR PLAN, ALI SE SVE SRUŠILO U SEKUNDI: Naručila ubistvo Runja, a greškom ubili Popa

DIJANA HRKALOVIĆ IMALA DOBAR PLAN, ALI SE SVE SRUŠILO U SEKUNDI: Naručila ubistvo Runja, a greškom ubili Popa

ŠTA JE PRETHODILO KRVAVOM PIRU KOD APATINA? Simo upucao prijatelja, pa razneo sebe nedaleko od kuće

ŠTA JE PRETHODILO KRVAVOM PIRU KOD APATINA? Simo upucao prijatelja, pa razneo sebe nedaleko od kuće

KAVČANI JE VRBOVALI, ALI SE ONA OTRGLA KONTROLI? Zvicer joj skrenuo pažnju na jednu stvar? (FOTO)

KAVČANI JE VRBOVALI, ALI SE ONA OTRGLA KONTROLI? Zvicer joj skrenuo pažnju na jednu stvar? (FOTO)

Podsetimo, najsuroviji kriminalni klan na ovim prostorima, takozvana beogradska ćelija kavačkog klana, razbijen je u velikoj akciji 4. februara. Iza rešetaka našli su se vođe grupe, ali i još tridesetak njihovih vojnika. Istraga je do sada pokazala da su članovi grupe, pored kuće u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, ubili i samleli najmanje šest žrtava, imali štekove i u okolini Loznice, ali i na planini Rudnik, gde su u jednoj od vikendica pronađeni tragovi krvi.

- Sumnja se da ove kuće nisu jedine, te da su oni imali i štek u Vrdniku - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Crna Gora - i tamo ubijali u vikendici

Podsetimo, crnogorski istražitelji su Belivuka, Miljkovića i još dvojicu članova njihovog klana optužili za otmice i likvidacije Damir Hodžića i Adisa Spahića u oktobru prošle godine.

- Hodžić i njegov rođak Spahić, koji nije imao veze s kriminalom, ubijeni su u vikendici u blizini Spuža - podsetio je izvor.

Crna lista

- Postoje indicije da su oni na ovu lokaciju takođe dovodili svoje žrtve, da su ih tu ubijali i zakopavali. Zasad se sumnja da je najmanje jedna osoba koja se nalazi na crnom spisku nestalih zakopana u Vrdniku, a istražitelji rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku tela - kaže sagovornik i podseća da su istražitelji zasad rasvetlili nestanak i smrt šestorice muškaraca, a da se sumnja da je spisak Belivukovih žrtava daleko veći.

Izvor dodaje i da je ozloglašeni klan imao svoje pipke na teritoriji cele Srbije.

Velja Nevolja i Mesar
Foto: Printscreen/TV Pink

- S obzirom na to da su takozvane štekove imali u samom Beogradu, Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ne isključuje se mogućnost da su i u Vojvodini imali svoju bazu - rekao je izvor.

Podsetimo, prošlog petka potvrđena je optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i članova njihovog klana, kojom se oni terete za pet ubistava - Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. Žrtve su brutalno ubijene, iskasapljene i samlevene u industrijskoj mašini za meso koja je bila u tajnoj sobi u vikendici u Ritopeku. Samlevene delove tela su potom pakovali u džakove i bacali u Dunav.

Mitić se zvao Posejdon

Nikola Mitić, kako se sumnja, imao je telefon sa Skajem i na toj aplikaciji je koristio nadimak Posejdon.

- Posle njegove otmice svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je u takozvanu klanicu namamio svog prijatelja Gorana Veličkovića, prvi put je ušao u kuću u Ritopeku - otkrio je izvor.

Mitić je, da podsetimo, otet ispred Ambasade SAD na Dedinju u avgustu prošle godine, jer je klan verovao da ih on prati i snima iz stana koji su navodno sada pokojni Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac iznajmili kod stadiona Partizan.

- Nikola Mitić je ranije navodno bio blizak s Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni s Vračara, a sumnja se da je prijateljstvo puklo kad je saznao da mu je Džoni silovao devojku. U pritvoru je upoznao Vukićevića, koji je Vušovića ranio, pa su se zbližili. Klan je Vukićevića i Šarca smatrao "škaljarcima" i bili su u ratu - rekao je izvor.

Opremljene kuće

U danima pre hapšenja klana policija je locirala vikendice u okolini Loznice i na Rudniku u koje su pripadnici grupe odlazili.

- Belivuk je čak uhapšen na putu za Rudnik, gde je, kako se sumnja, planirao da spali vozila korišćena u otmicama i likvidacijama žrtava - rekao je tada izvor.

Kuća na Rudniku, bila je kompletno opremljena, a istražitelje je šokiralo što su u njoj pronašli dečji krevetac. Ništa drugačija situacija nije bila ni u kući u okolini Loznice, ona je takođe bila dobro opremljena.

- Inspektori su prečešljali obe lokacije, a ispitivalo se da li su tu dovodili otete muškarce - naveo je izvor.

Hapšenja traju

- Početkom ove nedelje istraga je proširena i u odnosu na nestanak i ubistvo Nikole Mitića, koji je nestao u Beogradu avgusta 2020. Zbog otmice i ubistva Mitića, koji je takođe usmrćen i samleven u kući u Ritopeku, uhapšeni su i Senad Rešović i Dejan Mihajlović, kojima je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određen pritvor - kaže izvor i dodaje da su se oni branili ćutanjem:

- Na spisku osumnjičenih za ovaj zločin su i Belivuk i Miljković, ali i Srđan Lalić, kao i Bojan Hrvatin, koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik i otkrio detalje o zločinima. Svi oni će biti ponovo privedeni na saslušanje.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd