fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

PRLJAV NOVAC VELJE NEVOLJE DOŠAO NA RED: Kako su Belivuk i ekipa sa 60.000 DINARA kupovali "roleks", vile, stanove?

Foto: Profimedia
Interesantno je da su se mnogi od uhapšenih pripadnika monstruoznog klana na saslušanju izjasnili da su nezaposleni ili da rade za neke manje plate.

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji su optuženi za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, preti i oduzimanje imovine, čije poreklo istražitelji već uveliko proveravaju!

HOROR NA BANJICI: Mladić skočio sa zgrade, preminuo na licu mesta

HOROR NA BANJICI: Mladić skočio sa zgrade, preminuo na licu mesta

UHVAĆEN MALOLETNIK (15) KOJI JE ŠVERCOVAO DROGU U BEOGRADU! Krio je u šumi na Koštnjaku

UHVAĆEN MALOLETNIK (15) KOJI JE ŠVERCOVAO DROGU U BEOGRADU! Krio je u šumi na Koštnjaku

"DVA PUTA JU JE UDARIO" Oglasio se neutešan mladić: Milica i Zoran krenuli na Dunav, ona mu poginula pred očima

"DVA PUTA JU JE UDARIO" Oglasio se neutešan mladić: Milica i Zoran krenuli na Dunav, ona mu poginula pred očima

Prema navodima beogradskih medija, pod lupom finansijske istrage našle su se brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim najbližim rođacima, vredne nekretnine, automobili, ali i skupoceni satovi, nakit, sefovi i dinarski i devizni računi.

- Sumnja se da su prljav novac ulagali u firme, gradnju stambenih objekata, fudbalske klubove, ali i fudbalere. Samo tokom pretresa preko 20 stanova koje su koristili mafijaši otkrivena je i dokumentacija za parcele koje su otkupili, stanove u izgradnji, ali i više od 10 "roleks" satova i automobila. Koliko se tu novca vrtelo, svedoči čak i to da su nađene mašine za brojanje para, ali i ugovori o pozajmicama, za koje se veruje da su fiktivni - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, sva imovina za koju ne budu mogli da dokažu poreklo, uključujući i novac pronađen u kućama i na računima, biće oduzeta.

"Zarađivali" 60.000 dinara mesečno

Interesantno je da su se mnogi od uhapšenih pripadnika monstruoznog klana na saslušanju izjasnili da su nezaposleni ili da rade za neke manje plate. Osim Belivuka, koji je rekao da mesečno zarađuje 60.000 dinara, tu mesečnu platu navela je i optužena Slađana Sekulić, dok je Marko Miljković izjavio da je nezaposlen. Neki od uhapšenih rekli su da rade kao obezbeđenje po klubovima i da od tog posla prihoduju oko 2.500 evra mesečno.

- Belivuk, koji je izjavio da je kao zaposlen u podrumu pića mesečno zarađivao oko 60.000 dinara, moraće da dokaže kako je uspeo da sakupi preko 30.000 evra u kešu, da kupi stan od preko 80 kvadrata, da zida vilu na Zvezdari, kao i da kupi druge nekretnine. Njegova supruga je, recimo, suvlasnik rentakar agencije, kao i vlasnik stana u Beogradu. Prema do sada prikupljenim izveštajima i dokazima, Belivukovi teško da su mogli da imaju sve to, odnosno postoji znatna nesrazmera između zvaničnih prihoda i onoga što poseduju - objašnjava izvor i dodaje da je Belivuk na saslušanju izjavio da ne zna koliko mu žena zarađuje.

Velja Nevolja
Foto: MN Press

Kako kaže izvor, istražitelji još uvek rade na razotkrivanju imovine za koju se veruje da se nije našla na popisu vrednosti koje su za sada otkrivene.

Komplikovan proces

- Sumnja se da je finansijska korist koju su članovi klana stekli desetostruko veća od one koja je tokom dosadašnje istrage otkrivena. Finansijska istraga teče od prvog dana paralelno s prikupljanjem dokaza za brutalna ubistva. Međutim, ovo je komplikovan proces, jer treba ući u trag svim tokovima novca, sumnja se da je otvoren i niz fiktivnih preduzeća, a da je, recimo, finansiranje fudbalskih klubova išlo u vidu preprodaje igrača, ali i sponzorisanja klubova - otkriva sagovornik iz istrage.

On dodaje da je u godini pred hapšenje stručnjak za informacione tehnologije, za kog se ispostavilo da je surovi ubica, Srđan Lalić, kupio nekretninu u Beogradu, ali i kuću u mestu Perast kod Kotora.

- Interesantno je da je većina firmi, stanova, kuća i lokala koje grupa poseduje kupljena tokom 2020 - objašnjava izvor.

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd