fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

VELJU NEVOLJU OBEZBEĐIVALI KORUMPIRANI POLICAJCI: Belivuk vozio džip sa kopijom Rebićevih tablica!

Foto: e-stock/Zoran Rafailović/Časlav Vukojičić
Prema rečima izvora, patrola interventne jedinice je Velji Nevolji u 90 odsto slučajeva završavala sve što treba.

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i njegova grupa imali su policijsko obezbeđenje zahvaljujući korumpiranom policajcu! Kako saznaju mediji, vođa navijačke grupe "Principi" Velja Nevolja je bio toliko drzak da je kopirao tablice službenog automobila direktora policije Vladimira Rebića i stavljao ih na džipove koje su vozili on i njegovi ljudi da bi svuda imali prolaz!

PAO JOŠ JEDAN VELJIN ČOVEK: Uhapšen zatvorski čuvar, sumnjiči se da je pripremao oružje za BRUTALNE LIKVIDACIJE

PAO JOŠ JEDAN VELJIN ČOVEK: Uhapšen zatvorski čuvar, sumnjiči se da je pripremao oružje za BRUTALNE LIKVIDACIJE

POTRESNA ISPOVEST MAJKE UBIJENOG ALEKSANDRA: Telo pronađeno u plitkom grobu, sumnja se da iza zločina stoji Velja Nevolja

POTRESNA ISPOVEST MAJKE UBIJENOG ALEKSANDRA: Telo pronađeno u plitkom grobu, sumnja se da iza zločina stoji Velja Nevolja

OTKRIVENO GDE JE VELJA NEVOLJA HTEO DA SE SAKRIJE PRE HAPŠENJA: Belivuk uhvaćen na putu do šteka na Rudniku

OTKRIVENO GDE JE VELJA NEVOLJA HTEO DA SE SAKRIJE PRE HAPŠENJA: Belivuk uhvaćen na putu do šteka na Rudniku

- Zanimljiv je podatak da su od Belivukove ekipe zaplenjene dve policijske "škode" sa blinkerima i nekoliko policijskih značaka. Iako su ti automobili zvanično pripadali policijskom voznom parku, oni su "skinuti iz sistema" i na volšeban način ustupljeni kriminalcima na korišćenje! Policija je proveravala poreklo ovih automobila, ali u sistemu nije bilo podataka, pa se posumnjalo da je Belivukovoj ekipi neko iz MUP-a davao dobru logistiku i pokušao da zametne trag. Međutim, službe su na tragu da otkriju ko im je ustupio službena vozila - kaže izvor blizak istrazi i otkriva ko je jedan od policajaca sa kojima je Velja Nevolja sarađivao.

- Darko G., nekadašnji pomoćnik komandanta Interventne jedinice 92 i sekretar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije i FK Partizan, upoznao je Velju Nevolju na stadionu Partizana preko svojih nadređenih i ubrzo posle toga počeo da sarađuje s njim. Sumnja se da je Darko slao policajce Veljinoj grupi da ih obezbeđuju, a oni su njemu pomagali u poslovima oko građevine. Darkov podređeni, policajac Dragan Sekulić iz Loznice, koji je nedavno napustio policiju i promenio ime u Vlado Georgiev, uhapšen je zajedno sa svojom suprugom Slađanom Sekulić kao član ekipe Velje Nevolje. Ova grupa je pre nekoliko godina preuzela jedan poznati podrum pića u Loznici koji je predat na vođenje Sekuliću, a on je navodno u posao uveo i suprugu Slađanu. Podrum je bio paravan za pranje novca, a u blizini je bio poznati klub za koji se u gradu odavno priča da je mesto gde se lako može doći do opojnih supstanci - navodi sagovornik.

Hapšenje Velje Nevolje

- Darko i Georgiev su se upoznali u Sremskoj Kamenici dok su se školovali za policajce. Darko je posle zaposlenja u policiji počeo da napreduje, a Georgiev ga je pratio. Zajedno su bili u Interventnoj, elitnoj jedinici beogradske policije specijalizovanoj za direktnu borbu protiv najtežih oblika kriminala. Darko je maksimalno štitio svog "estradnog kolegu" i to je svima upadalo u oči! - kaže izvor i dodaje da je Darko intenzivno sarađivao sa Belivukom.

- Darko je u jednoj rutinskoj kontroli navodno upoznao Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi i počeo da ga obezbeđuje. Kada je Stanković ubijen 13. oktobra 2016. u blizini Centralnog zatvora u Beogradu, on je nastavio saradnju sa Veljom Nevoljom. Sumnja se da je izdavao naređenja policajcima da obezbeđuju Velju Nevolju i navijače Partizana. Svaki put kada bi se navijači vraćali sa nekog gostovanja imali su policijsku pratnju sve do stadiona Partizana! Velju Nevolju su pratili službenim automobilima i to transparentno, pa ih niko nije dirao. Kada su išli u inostranstvo kao navijači Srbije, Darko je obezbeđivao fudbalsku ekipu, ali i navijače. Sumnja se da je on pod izgovorom da radi svoj posao pružao zaštitu ovoj ekipi, ali to tek treba da se utvrdi - navodi sagovornik.

Velja Nevolja
Foto: MN Press

Prema rečima izvora, patrola interventne jedinice je Velji Nevolji u 90 odsto slučajeva završavala sve što treba.

- Imali su razrađenu šemu i dogovor za sve. Policajac koji je radio za njih jednostavno im se javljao kada preuzme smenu, govoreći: "Radim danas, ako te neko zaustavi zovi mene!". To je u prevodu značilo da može nesmetano da nosi pištolj bez dozvole! - kaže poznavalac prilika u beogradskoj policiji i navodi da tek predstoje nova hapšenja korumpiranih policajaca. 

Belivukov čovek čuvao čak i političare

Darko G. je, osim navijača Partizana, privatno čuvao i pojedine političare.

- Bio je uključen u sve poslove koje je legalno radila ekipa Velje Nevolje sa svojom agencijom za obezbeđenje. Da li je u pitanju slučajnost ili ne, to se utvrđuje. Darka je sa bivšim funkcionerom MUP-a upoznao izvesni Vučko. Tada su navodno sklopili dogovor i Belivuk je bio pod nekom vrstom zaštite - navodi izvor blizak istrazi.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd