fbpx
Skip to main content
Srđan Lalić

VELJIN KOLJAČ SVE PRIZNAO! Srđan Lalić zbog manje kazne spreman da sarađuje sa tužilaštvom - MUČIO i KASAPIO ŽRTVE

Foto: Profimedia/Pink Printscreen
Izvori Informera prenosi da Lalić i još dvojica mafijaša žele sve da priznaju i sarađuju jer hoće manju kaznu. Jedan od njih, kako se saznaje, već je dao iskaz u kome je detaljno opisao sve zločine.

Srđan Lalić, član mafijaškog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je snimljen kako lično muči, kolje i kasapi više žrtava, spreman je da sarađuje sa tužilaštvom, navodi Informer. Pored toga, još dvojica mafijaša spremna su sve da priznaju, a jedan je već dao iskaz u kom je detaljno opisao sve mafijaške zločine, prenosi ovaj dnevni list.

Travelland vas vodi u Grčku već od sutra! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

Travelland vas vodi u Grčku već od sutra! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

VELJA DIJANU NOSI NA SRCU: Misterija Belivukove tetovaže - isplivali i NOVI DOKAZI za ubistvo na šinama, evo ko je menjao DNK!

VELJA DIJANU NOSI NA SRCU: Misterija Belivukove tetovaže - isplivali i NOVI DOKAZI za ubistvo na šinama, evo ko je menjao DNK!

Belivuk pokušava da uceni predsednika Srbije: Laže zato što nema šta da izgubi, a udaraju tamo gde najviše boli

Belivuk pokušava da uceni predsednika Srbije: Laže zato što nema šta da izgubi, a udaraju tamo gde najviše boli

Srđan, je sve prvo negirao, ali kada je video dokaze, snimke i fotografije na kojima lično muči, kolje i kasapi žrtve, naglo je promenio priču. Čak mu je u jednom momentu pozlilo, odnosno povraćao je kad je gledao snimke na kojima se on nalazi - kaže izvor Informera.

Navodi se da Lalić, prema zakonu, može da bude svedok saradnik bez obzira na to što je lično činio zločine pošto je spreman na potpunu saradnju.

Zakon kaže da je sve na odluci tužioca, dok saradnik ne može da bude vođa organizovane grupe, što Lalić nije bio. Njemu ne može kao ranije da bude oproštena čitava kazna, već samo umanjena, pa da recimo umesto doživotne robije, dobije 20 ili 30 godina - objašnjava sagovornik Informera.

Prema njegovim rečima, osim Lalića, još dvojica mafijaša takođe se govara sa tužilaštvom o uslovima pod kojim bi to učinio postali svedoci saradnici.

Mladen Nenadić je najavio da će da će u narednih sedam ili osam dana, najverovatnije u petak, 30. jula, biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Nenadić je na zatvorenoj konferenciji za medije novinarima pokazao.

- Istraga se vodi protiv 31 okrivljenog. Obavljena su veštačenja po 300 naredbi i prikupljeni su brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela. Pripadnici ove grupe terete se za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje. Osim fotografija, tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičena lica. Ovaj dokazni materijal je putem međunarodne pravne pomoći pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove gurpe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret - naglašava Nenadić.

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da objavljivanje fotografija jezivih zločina Belivukovog klana ni na koji način ne ugrožava istragu, a da se Belivuk služi 'političkom odbra- nom', jer nema drugi argument.

- To što sam objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belovukova grupa ne može da ugrozi istragu. Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda bismo mi iz vrha države stvarno bili proglašeni za kriminalce. Mesecima slušamo da nema svedoka, da nema dokaza... Da nismo objavili fotografije, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga čak prave herojem, sa sve slikama na kojima kolje čoveka! – upozorava Vulin.

Tužilaštvo novinarima pokazalo jezive snimke BELIVUKOVIH ŽRTAVA!

Tužilac Mladen Nenadić je na zatvorenoj konferenciji za medije novinarima prikazao slike unakaženih tela žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pre prikazivanja fotografija Nenad je okupljene novinare zamolio samo jedno: 'Pišite realno.'

Prikazane su fotografije ubijenih Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, dok fotografije ubijenog Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su verovatno najstrašnije, nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video.

Kako smo se i lično uverili, sve žrtve su surovo ubijene, a onda isečene na komade. Na jednoj od fotografija u plastičnoj kadici u krvi nalazi se telo žrtve isečeno na komadiće i spremno za mlevenje u mašini za meso!

Svim žrtvama su odsečene glave. Na jednoj od fotografija vidi se i da su ovi monstrumi pored odsečene glave ostavili sekiru koju su koristili kako bi je odrubili. Slikali su i sečenje ruku, stopala, zabadanje noževa u sve delove tela.„ tak su jednoj žrtvu odrubljenu glavu postavili između nogu, a na leđima mu krvlju napisali: 'Korać pi*ka', kako bi poslali poruku suparnicima iz 'kavaikog klana'.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd