fbpx
Skip to main content
plač, baka, žena

Vezali baku, opljačkali i zatrpanu nameštajem ostavili da se uguši: Nezapamćene scene razbojništva u Užicu!

Foto: Profimedia/ilustracija
Starica je čula korake, ali je mislila da je u kuću došao njen sin, pa se nije obazirala. Nezvani gosti prišli su joj sa leđa, a jedan od njih joj je stavio ruku na usta i rekao: "Pare, daj, pare".

Starica M. J. iz podzlatiborskog sela Tripkova jedva je preživela napad još uvek nepoznatih razbojnika koji su upali u njenu kuću, mučili je, opljačkali, a zatim, pre nego što su pobegli, oborili je na pod sa stolicom za koju su je vezali i prekrili je raznim predmetima, pa i delovima nameštaja.

"Pamtim sina kako mrtav leži na stolu, u kesi" Otac ubijenog navijača Rada plačnim glasom govorio o tragičnoj noći

"Pamtim sina kako mrtav leži na stolu, u kesi" Otac ubijenog navijača Rada plačnim glasom govorio o tragičnoj noći

Da je njen sin Milovan samo malo kasnije došao sa Zlatibora gde živi, 78-godišnja žena verovatno bi preminula. Razbojništvo kakvo se po svireposti ne pamti nadaleko odigralo se u subotu oko 18.30 u Etno selu "Domaćinstvo Jovanović", poznatom u ovom kraju kao jedno od najuspešnijih u seoskom turizmu. Od tada su se među meštane Tripkove, sela na teritoriji Čajetine, uvukli strah i panika.

M. J., domaćica krhkog zdravlja, koja ima ugrađena dva stenta i koja je u poslednjih sedam godina sedam puta lomila ruke i noge, tokom zlostavljanja zadobila je više povreda u vidu krvnih podliva.

U subotu popodne ova žena je bila sama u domaćinstvu. Pošto je namirila stoku ušla je u kuću ne zaključavši vrata.

- Oko 17:15 pozvao sam majku i preneo joj da ću kasnije doći kod nje da prenoćim. Rekla mi je da se dobro oseća, da je sve u redu i da joj ništa ne treba i da nema potrebe da dolazim. Ipak, hteo sam pošto - poto da dođem, ali nisam mogao da krenem odmah sa Zlatibora jer sam morao da završim neke poslove - priča Milovan Jovanović.

tužna baka
Foto: Profimedia/ilustracija

Nešto više od jednog sata posle razgovora sa sinom u kuću M. J., prema onome što je ona ispričala, ušla su trojica maskiranih muškaraca odevenih u uniforme, sa cokulama na nogama i palicama u rukama. Starica je čula korake, ali je mislila da je u kuću došao njen sin, pa se nije obazirala. Nezvani gosti prišli su joj sa leđa, a jedan od njih joj je stavio ruku na usta i rekao: "Pare, daj, pare".

Prestravljena M. J. je odgovorila: "Nemam, deco, nemam. Ako i ima tu je negde, ne znam gde, pogledajte". Potom su je vezali za stolicu i počeli premetačinu. Pronašli su nešto novca i zlatnog nakita, čak ženi skinuli i burmu sa prsta. Pre nego što su pobegli jedan od ove trojice je nogom gurnuo stolicu sa kojom se nesrećna žena stropoštala na pod. Ni to im nije bilo dovoljno već su na nju pobacali delove ugaone garniture, koju su rasturili tokom premetačine, jastuke i jakne. Bukvalno je zatrpali.

- Oko 20 sati sam došao kući i primetio da su vrata otvorena. Bilo mi je čudno s obzirom na to da je napolju bilo mnogo hladno. S vrata sam, kročivši u salu za slavu, video da nešto nije u redu. Vikao sam "mama, mama", ali se nije odazivala - prepričava Milovan Jovanović.

"Čuvaću naše piliće od svih zala" POTRESNE ČITULJE ZA BUTULIJU! Ne zna se koja više UJEDA ZA SRCE (FOTO)

"Čuvaću naše piliće od svih zala" POTRESNE ČITULJE ZA BUTULIJU! Ne zna se koja više UJEDA ZA SRCE (FOTO)

Ušao je u jednu sobu u kojoj je sve bilo pretureno, zatim u drugu koja je takođe bila potpuno demolirana. Na sve strane bili su vidljivi tragovi divljanja.

- Tu sam čuo kako izemogla majka tiho zapomaže i pomislio da je opet pala i povredila se. Međutim, glas je dopirao ispod gomile raznih stvari kojima je, ispostavilo se, bila prekrivena. Razgrnuo sam onaj lom i našao je. Ruke, noge i struk su joj kaiševima bili vezani za stolicu, dok joj je preko očiju i usta bila oblepljena širokom selotejp trakom. Gušila se, na usta joj je tekla krv - prenosi sin nesrećne žene.

Brže - bolje joj je skinuo traku sa usta i odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Sanitetetom koji je došao iz Čajetine M. J. je hitno prevežena u užičku bolnicu gde je detaljno pregledana i iz koje je juče otpuštena.

policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- U strahu je, zazire od svakoga ko prođe. Kaže da je nisu tukli, ali je zbog vezivanja, stezanja i pada na pod sva modra - dodaje njen sin.

Osim televizora, priča Milovan, svaki deo pokućstva koji je prošle godine potpuno zanovljen, bio je prevrnut ili polomljen. Nijedna fioka, nijedna vrata na ormarima nisu bili na svom mestu. Sva garderoba je bila bačena na patos. Razbojnici su se toliko iživljavali da su porazbijali svaki tanjir koji su zatekli u kući. Milovan Jovanović priča da je i pre dve godine njegova porodica opljačkana, kada su im lopovi, koji nikad nisu otkriveni, iz domaćinstva ukrali torbicu sa novcem, dokumentima i telefonima.

"SLUČAJ KANTRIMEN" DOBIJA EPILOG: Milićev izlazi na slobodu u PETAK, a Lukin otac ima SAMO JEDNO PITANJE

"SLUČAJ KANTRIMEN" DOBIJA EPILOG: Milićev izlazi na slobodu u PETAK, a Lukin otac ima SAMO JEDNO PITANJE

- Jovanovići su čestita i poštena porodica koja se bavi seoskim turizmom, domaćinska kuća o kojoj svi imaju samo reči hvale i koja svima treba da služi za primer. Imaju veliko i divno uređeno dvorište, unutrašnjost kuće im je kakva se samo poželeti može, žive od svog rada. Od subote uveče cela Tripkova je na nogama. Niko ovde više nema mira, a narodu, naročito starijem svetu koji živi sam, se uvukao strah u kosti. Ne znaju šta će im noć doneti. Laknuće nam kad napadači budu uhapšeni - ispričao je jedan od komšija Jovanovića.

Prema nezvaničnim informacijama iz užičke policije intenzivno se radi na rasvetljavanju ovog događaja.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
22 Beograd