fbpx
Skip to main content
Bazen u Odžacima

ZBOG ČIJEG PROPUSTA JE DOŠLO DO TRAGEDIJE NA BAZENU U ODŽACIMA? Ko je kriv, opština i bazen bez odgovora

Foto: Youtube/PrintScreen
Iz prostorija Sportskog centra kažu da jedino direktor može da odgovara na pitanja vezana za tragediju i da niko drugi u to nije upućen

Još se nije došlo do odgovora o tome čijim propustom ili nizom propusta je došlo do tragedije na bazenu u Odžacima gde se u nedelju uveče utopio desetogodišnji B. P.

U potrazi za odgovorima kako su se dečaci našli na bazenu koji je u to vreme bio zatvoren, kako je i da li je uopšte obezbeđen, kako je moguće da gluvonema osoba, koja je najmanje kriva za sve što se dogodilo, radi na obezbeđivanju objekta nije dalo rezultata.

Iz prostorija Sportskog centra kažu da jedino direktor može da odgovara na pitanja vezana za tragediju i da niko drugi u to nije upućen.

GDE SE KRIJU ZVICER I DŽONI? Potraga za beguncima i dalje traje, ŠTITE ih latinoamerički narko-karteli?

GDE SE KRIJU ZVICER I DŽONI? Potraga za beguncima i dalje traje, ŠTITE ih latinoamerički narko-karteli?

"DROGIRALI SE U ŠILEROVOJ, POGLEDAJTE ČEDU..." Član Zemunskog klana otkrio do sad nepoznate detalje iz kriminalne tvrđave

"DROGIRALI SE U ŠILEROVOJ, POGLEDAJTE ČEDU..." Član Zemunskog klana otkrio do sad nepoznate detalje iz kriminalne tvrđave

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: U kolima nađeni droga i oružje - prava drama u centru Beograda

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: U kolima nađeni droga i oružje - prava drama u centru Beograda

- Samo direktor može da priča o tome, jer samo on zna detalje, svaki drugi odgovor bio bi "rekla-kazala". On trenutno nije tu, pokušajte za sat vremena, ukoliko on ne bude tu proveriću da li mogu da Vam dam kontakt da ga pozovete - odgovor je bio iz Sportskog centra.

- Direktor sada nije tu, kod bazena je, a bazen se nalazi sa druge strane, dalje od upravne zgrade - bilo je objašnjenje zašto direktor ne može da se javi.

Uz to, objašnjeno i da oni ne mogu da daju odgovore na bilo kakva pitanja.

- Ovde je Sportski centar, vi tražite nekoga iz uprave bazena, za to pozovite Opštinu - rečeno je iz Sportskog centra.

Sa druge strane, u Opštini su lopticu vraćali na sportski centar.

- Za to treba da pozovete sportski centar. Opština samo bira članove odbora, zaista nemamo broj telefona nikoga od njih - rečeno je u Opštini.

Ono što se zna jeste da je bazen u to vreme bio zatvoren, šta više još je u fazi priprema i nije otvoren za javnost, potvrdili su nezvanično čelnici Sportsko poslovnog centra Odžaci. U trenutku nesreće na bazenu su bili samo nesrećni mališan i osmogišnji dečak, za koga se sumnja da ga je u vodu gurnuo, a koji porodici mališana nije poznat.

Čuvar bazena, koji je inače gluvonem, u vreme kada je dečak upao u vodu nije bio u blizini bazena, on je radno mesto napustio na nekoliko trenutaka kada je otišao u toalet.

- Bazen u to vreme sinoć nije bio otvoren za javnost. Još je u fazi pripreme. Bio je prisutan radnik obezbeđenja. On je na nekoliko minuta odsutan kako bi otišao do toaleta i tada se sve dogodilo - objašnjavaju.

No, Više javno tužilaštvo u Somboru naložilo je dodatne provere, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u obezbeđenju angažovana gluvonema osoba.

Prema rečima meštana, bazen je slabo obezbeđen. Ograda oko njega je veoma niska i svako može lako da je preskoči, a portirnica gde je obezbeđenje je skroz na drugom kraju bazena.

- Deca imaju običaj da odlaze u taj deo koji mi zovemo Šumice, gde je bazen, penju se i na nedovšene zgrade koje se tu nalaze i samo se čekala tragedija. Niko nije očekivao ipak da ovako nešto može da se desi, da se dete udavi. Možda su i zvali u pomoć ali niko ih nije čuo - rekao je Srđan P. iz Odžaka.

Za nesreću se saznalo kada je otac dečaka prijavio nestanak sina u nedelju oko 22 časa. Dvadesetak minuta kasnije njegovo beživotno telo pronađeno je na dnu bazena.

Prema rečima porodice, dečaka je deda odveo da se igra, kao što je to inače činio svakog dana, ali mu je mališan tražio da ode kući i rekao je da će se sam vratiti.

- Svaki dan oko 17 sati idemo da se igramo, vozim ga biciklom i čekam da se izigra, kako bi ga nakon toga vratio kući. Međutim, juče me je dva puta pitao: "Još me čekaš? Ajde, idi kući, sam ću doći!" Što sam i uradio - rekao je deda nastradalog mališana.

Postoje indicije da je dečaka u vodu gurnuo osmogodišnji dečak koji je u tom trenutku bio sa njim na bazenu. O detetu porodica stradalog ne zna ništa, ne poznaje ga, ali sigurni su u to da B. P. ne bi sam ušao u vodu, jer je se plašio.

- On se plašio vode, tako da sigurno nije sam otišao blizu bazena, skočio ili se igrao u blizini, jer on ne voli vodu. Čuli smo da ga je neko gurnuo, ali zaista ne znamo koje dete je u pitanju - rekli su u porodici dečaka za beogradski medij.

Kako bi bila uzeta izjava od osmogodišnjeg dečaka, u čitav slučaj je uključen i Centar za socijalni rad. Policija je tokom dana juče obavljala istragu na bazenu, dok iz uprave ovog objekta nisu više ništa želeli da kažu za medije.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd