fbpx
Skip to main content
voždovački klan

ŽIVEO LUDO I BRZO, PA JE UBIJEN! Jedan od najmlađih voždovčana u Urgentni stigao bez oka - šta je prava istina? (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ČELIK 19
Bojan Banović, zvani Boki Čelik, živeo je "ludo i brzo" i sa ovog sveta otišao kada je imao samo 19 godina. Važio je za žestokog momka u Beogradu početkom devedesetih godina.

Banović je bio "istaknuti član" voždovačkog ganga. Bio je sportski tip, nikada nije ni pio alkohol niti pušio. U čuvenom dokumentarnom filmu "Vidimo se u čitulji", Bojan se pojavljuje u ekipi Gorana Vukovića. On je za volanom "golfa" 3 kojim Voždovčani odlaze da se slikaju ispred "poršea" Sredoja Šljukića kako bi dokazali nadmoć i na "tuđem terenu".

TERALI MUŠKARCA DA IM PRODA LOKAL ZA BUDZAŠTO: Iza rešetaka i policijski službenik i pripadnik BIA

TERALI MUŠKARCA DA IM PRODA LOKAL ZA BUDZAŠTO: Iza rešetaka i policijski službenik i pripadnik BIA

UŽAS NA VLASINI: Kamion sleteo sa puta i prevrnuo se, poginule dve osobe

UŽAS NA VLASINI: Kamion sleteo sa puta i prevrnuo se, poginule dve osobe

ELEZ ZNA GDE JE ZAKOPANO TELO PLAĆENOG UBICE: Novi detalji iz istrage, bosanski mafijaš "propevao"

ELEZ ZNA GDE JE ZAKOPANO TELO PLAĆENOG UBICE: Novi detalji iz istrage, bosanski mafijaš "propevao"

Nakon sukoba Voždovčana i Novobeograđana sa Kristijanom zbog krađe automobila, Banović je ranio Golubovića, a kasnije je i sam ranjen. Pretpostavljalo se da je reč o osveti. Neko mu je "kalašnjikovim" skoro razneo ruku zbog čega je imao komplikovanu operaciju i čekalo ga je još nekoliko.

Ruka mu je bila u gipsu kada je u noći između 26. i 27. novembra 1994. izašao na splav "Lukas" sa prijateljima. Tada je ubijen, a o njegovom ubistvu postoji više verzija.

Jedna od njih kaže da je Bojan te večeri bio raspoložen i da je u jednom trenutku uzeo mikrofon i zapevao, što je zasmetalo Zvezdarcu Goranu Mrdeljiću, bivšem policajcu iz rečne policije Beograda. Počeo je glasno da negoduje, a onda mu je Bojan prišao, zajedno sa svojim prijateljem Mijom Baškalovićem. Navodno, Banović i Mrdeljić su od ranije bili u zategnutim odnosima zbog nekog duga.

Jedni su posle pričali da da je samo bilo oštrih reči, drugi da su udarali pištoljima Grdeljića po glavi...

Nakon toga su se Bojan i Mija okrenuli, a Mrdeljić je počeo da puca i s leđa pogodio Baškalovića u vrat, a Banovića u srce. Tada je došlo do opšte pucnjave na splavu između Voždovčana i Zvezdaraca u kojoj je Mrdeljić ranjen u stomak.

U tom trenutku stigla je rečna policija posle čega je nastao još veći haos i pravo je čudo da niko od nevinih ljudi nije stradao na splavu koji je do te noći.

Banović je prevezen u Urgentni centar, a navodno je taj put trajao više od sat vremena. Kada je Bojanov otac stigao i video sina, navodno mu je lice bilo potpuno deformisano - nos slomljen, svuda su bili ogromni otoci i podlivi, a jedno oko nije imao!

Otac je postao sumnjičav, jer je imao informaciju da je pogođen jednim metkom. Tada je počeo da sumnja da mu je sin dokrajčen tokom puta do Urgentnog centra. Međutim, nije imao snage da traži obdukciju i tuži nekoga, slomljen bolom zbog smrti sina.

Bojan je imao samo 19 godina kada je ubijen. Sahranjen je pored još jednog "žestokog momka" Romea Savića. Sanduk su mu nosili prijatelji iz Voždovačkog klana.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd