fbpx
Skip to main content
sale mutavi

ZVICER BIO U BEOGRADU KADA JE UBIJEN SALE MUTAVI? Beležnice bivšeg načelnika policije otkrila nove JEZIVE detalje o tom zločinu

Foto: MNpress/Printscreen Youtube/Insajder Video
Dve beležnice oduzete od bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića Bagzija, koje se koriste kao dokaz protiv njega i nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović za zloupotrebu službenog položaja, sadrže informacije koje bacaju novo svetlo na ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi

Dejan Milenković zapisao da je šef kavčana Radoje Zvicer u oktobru 2016. viđen u golfu 6 na Novom Beogradu i na Adi Ciganliji. Sumnja se da je došao da se sastane sa Dijanom Hrkalović i Darkom Elezom.

VOZILOM NALETEO NA BICIKLISTU! Detalji saobraćajne tragedije kod Temerina - muškarcu nije bilo spasa

VOZILOM NALETEO NA BICIKLISTU! Detalji saobraćajne tragedije kod Temerina - muškarcu nije bilo spasa

ZAŠTO JE MANIJAK IZ BOGATIĆA OŠTRIO NOŽ? Roditelji napastvovane devojčice u strahu "Živimo kao taoci"

ZAŠTO JE MANIJAK IZ BOGATIĆA OŠTRIO NOŽ? Roditelji napastvovane devojčice u strahu "Živimo kao taoci"

AUTOM ODVALIO BANDERU, PRELETEO OGRADU, PA ZARONIO U ZEMLJU: Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Železniku (FOTO/VIDEO)

AUTOM ODVALIO BANDERU, PRELETEO OGRADU, PA ZARONIO U ZEMLJU: Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Železniku (FOTO/VIDEO)

Dve beležnice oduzete od bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića Bagzija, koje se koriste kao dokaz protiv njega i nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović za zloupotrebu službenog položaja, sadrže informacije koje bacaju novo svetlo na ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, nekadašnjeg vođe navijačke grupe "Janjičari".

Pozivajući se na detalje iz optužnice, Krik navodi da se u kožom oivičenim rokovnicima nalaze podaci koje je Milenković zapisivao od 2016. do 2018. godine. U njima je, prema optužnici, zapisano da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer viđen u Beogradu pre i posle likvidacije Stankovića 13. oktobra 2016. godine u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Zvicer kod fontane, "golf 6", N. Beograd, trenerke, opušten - pisalo je u optužnici početkom oktobra 2016, kao i: "Teget "golf 6", ujutru, Radoje Zvicer, Ada Ciganlija, 8-9 sati, 23. oktobar 2016. godine".

Kako se dalje navodi, bivši načelnik policije planirao je i da razgovara s ozloglašenim bosanskim kriminalcem Darkom Elezom, za koga se sumnja da je blisko povezan sa Dijanom Hrkalović i Zvicerom.

Ometao istragu ubistva na šinama

Dejan Milenković optužen je da je po naređenju Dijane Hrkalović navodno ometao istragu koja se vodila protiv Veljka Belivuka zbog učešća u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine, u slučaju koji je u javnosti poznat kao "ubistvo na šinama". Tužilaštvo tvrdi da Milenković nije na vreme sudu predao izveštaj o veštačenju Belivukovog telefona, pa je mu je na taj način pomogao.

- Razgovor: Darko Elez, priprema, vreme: sreda, rad: tema ubistvo Saleta Mutavog - navodno piše u Milenkovićevoj belešci. Zasad nije poznato iz kog je razloga policajac želeo da razgovara upravo s Elezom, ali se pretpostavlja da on ima informacije o zločinu. Takođe, sumnja se da su Elez, Hrakolovićeva i Zvicer planirali da se sastanu u Beogradu.

Iz Milenkovićevog rukopisa zaključuje se da on sumnja ko stoji iza likvidacije Stankovića. Na listu beležnice broj 27, pod datumom 12. 11. 2016. godine, ispisan je tekst: "Vronski Mićko Vujović + pucač snajperista u Bosni - sve policajce imaju pod kontrolom".

Obrisala 40 minuta snimka prisluškivanja Ognjanovića

Dijana Hrkalović naredila je da se izbriše gotovo 40 minuta prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, piše u optužnici. U tom razgovoru Ognjanović je pričao da se Hrkalovićeva viđa sa kriminalcem Darkom Elezom, da je uticala da se iz postupka protiv Veljka Belivuka koji se vodio zbog slučaja "ubistva na šinama" uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu. Ognjanovića je policija posmatrala kao deo kriminalne organizacije Filipa Koraća. Ubijen je dva meseca nakon ovog razgovora.

Milan Vujović, zvani Mićko, član je barsko-budvanske grupe za koju se sumnja da je bliska škaljarskom klanu. On je, navodno, često boravio u Beogradu, gde je imao stan, pa srpska policija upravo zbog toga sumnja da je likvidaciju organizovao škaljarski klan, i to po naređenju vođe Jovana Vukotića.

Podsetimo, Dejan Milinković Bagzi smenjen je početkom septembra 2020. sa mesta načelnika Službe za posebne istražne metode, koja deluje u okviru UKP-a. Na toj funkciji je bio od 2015, kada ga je, navodno, postavila Dijana Hrkalović.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd