fbpx
Skip to main content
Zoran Đinđić

Sudija otkriva gde su završile puške pronađene posle ubistva Đinđića! Policija tražila da se oružje veštači u Nemačkoj!

Foto: Profimedia/ilustracija
Bivši istražni sudija Okružnog suda u Beogradu Aleksandar Čolić kaže da mu je naša policija tražila da izda pismeni nalog da se puške koje su nađene na gradilištu u Novom Beogradu, desetak dana polse atentata na premijera Zorana Đinđića, pošalju u Institut u Vizbadenu, iako je pitao zašto to veštačenje ne može da se obavi u odgovarajućeg ustanovi u našoj zemlji.

On navodi i da mu je policija posle uviđaja koji je obavio u zgradi u Gepratovoj 14, odakle je prema optužnici pucano na Đinđića, dojavila da su naknadno na nadstrešnici otvorenog prozora pronašli dve čaure, za koje veruju da pripadaju oružju iz kojeg je pucano na premijera i njegovog pratioca.

- Pre obdukcije premijera, dok smo bili u zgradi suda, iz dežurne službe SUP-a Beograd obavestili su me da su na nadstrešnici otvorenog prozora pronašli dve čaure, za koje veruju da pripadaju oružju iz kojeg je pucano na premijera i njegovog pratioca. Te čaure nisam video za vreme uviđaja, ali sam naložio da i to fotografišu i da te fotografije uzmu kao dokaz. Posle toga sam , kao istražni sudija, završio svoj deo posla za taj dan. Naložio sam inspektoru i saradnicima da me obaveste o svemu novom, a posebno o eventualnom pronalasku izvršilaca ili oružja iz kojeg je pucano, ali do dežurstva sledećeg jutra niko me nije zvao niti sam dobio novo obaveštenje - navodi Čolić i dodaje da se to nije desilo ni nekoliko narednih dana.

MISTERIJA PROJEKTILA I OPUŠAKA: Šta kriju tragovi nađeni nakon ubistva Đinđića?!

MISTERIJA PROJEKTILA I OPUŠAKA: Šta kriju tragovi nađeni nakon ubistva Đinđića?!

MRAČNI DANI ĐINĐIĆEVOG REŽIMA: Prošlo je 18 godina! Ko je ubio Milana Pantića?

MRAČNI DANI ĐINĐIĆEVOG REŽIMA: Prošlo je 18 godina! Ko je ubio Milana Pantića?

KARIKA KOJA NEDOSTAJE! Britanska služba i "MARKO" su UBILI ĐINĐIĆA: Atentator POD ROTACIJOM napustio Beograd

KARIKA KOJA NEDOSTAJE! Britanska služba i "MARKO" su UBILI ĐINĐIĆA: Atentator POD ROTACIJOM napustio Beograd

- Čini mi se da me je desetak dana posle događaja moj kolega istražni sudija Branislav Pantelić obavestio da je policija na Novom Beogradu, na nekom gradilištu, pronašla torbu u kojoj su bile dve automatske puške. Jedna je bila "hekler i koh", a druga "kalašnjikov", a sumnjalo se da je iz jedne od njih pucano na premijera. Kolega Pantelić je na uviđaju u Novom Beogradu video torbu s tim puškama, koje su, prema njegovim rečima, zadržane u kriminalističkoj službi SUP-a Beograd.

- Sledećeg dana, posle Pantelićeve informacije, meni je u kancelariju došao pripadnik dežurne službe SUP-a Beograd sa zahtevom da mu izdam pismeni nalog da se te dve puške upute na balističko veštačenje u Institut u Vizbadenu, u Nemačkoj. Pitao sam ga zašto se veštačenje ne obavi u nekoj našoj ustanovi jer imamo takve u našoj zemlji, ali on mi je saopštio da mu je naređeno da se takvo veštačenje obavi u Vizbadenu. Nije objašnjavao zašto niti ko je doneo takvu odluku. Prihvatio sam i dao sam mu takav pismeni nalog, ne sumnjajući da za to naša policija ima valjane razloge. I to je poslednja službena radnja koju sam ja u vezi sa ovim atentatom obavio - priča sudija Čolić.

On napominje da ga niko nikada nije obavestio da su neki veštaci iz Vizbadena bili u Beogradu dan posle atentata i nešto merili u dvorištu Vlade Srbije!

- Opšte je poznato da su posle nekoliko dana objavljena imena osumnjičenih. Protiv njih je Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo zahtev za sprovođenje istrage, a istragu je vodio istražni sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Vučko Mirčić. Ja nisam bio sudija tog odeljenja. Ja sam pismeni zapisnik o uviđaju sačinio 18. marta i istog dana sam ga dostavio nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu, sa svom pripadajućom dokumentacijom. o daljem toku istrage, njenim razultatima i optužnici poznato mi je samo iz medija, jer ni jednu jedinu službenu radnju u ovom postupku više nisam obavio - kaže na kraju razgovora Aleksandar Čolić, bivši istražni sudija Okružnog suda u Beogradu.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
novinarski lapsus ili?'s picture

novinarski lapsus ili?

Molim lepo, istražni sudija koristi "svoje" pravo da ode, odšeta nakon isteka radnog vremena, a pošto je izvršen atentat na premijera!!!??? Toliko o odgovornosti, o časti i odanosti svojoj zemlji ili...saučesništvo???...a potom desetak dana čeka da ga neko izvesti ako se pojave"novi momenti". Ja sam obična stara žena, pregazilo me je vreme, jer nije u redu ni to da me baš toliko toga sablažnjava.

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd