fbpx
Skip to main content
Kosovo je Srbija

Albanci PROTESTOVALI zbog POVRATKA SRBA na Kosovo! Smeta im 13 srpskih porodica?!

Foto: Profimedia
Do 1999. godine u selu Ljubožda živelo 40 srpskih porodica

U selu Ljubožda na Kosovu i Metohiji danas je protestovala grupa Albanaca zbog povratka Srba u ovo selo nadomak Istoka, a protest je, kako se navodi, protekao bez incidenata.

Nakon 18 godina U IZGNANSTVU: Na Kosovo SE VRATILO 13 srpskih porodica! 

U selo Ljubožda kod Istoka na KiM pre tri dana vratilo se 13 srpskih porodica koje su iz ovog sela proterane pre skoro 18 godina i koji zajednički, u jednom objektu, čekaju obnovu i izgradnju svojih domova.

STRAHOTA NA KOSOVU: Dvojica Albanaca BRUTALNO pretukli SRPSKOG DEČAKA!

U selu Ljubožda na Kosovu i Metohiji danas je počela obnova objekta u kojem će privremeno boraviti raseljeni Srbi iz ovog sela kod Istoka dok im ne budu obnovljene i renoviranje kuće.

Kosovo
Foto: Profimedia

U selu Ljubožda do dolaska Kfora i UNMIK-a na Kosovo i Metohiju 1999. godine živelo je oko 40 srpskih porodica koje su potom proterane u centralnu Srbiju.

Reagovala Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je današnji protest grupe "propagandom zavedenih Albanaca" u selu Ljubožda kod Istoka dokaz da Kosovo i Metohija mora da pređe još dug put do multietničkog društva u kojem će svi građani biti tretirani jednako.

Povodom protesta Albanaca u selu Ljubožde kod Istoka kancelarija navodi da pojedini Albanci na Kosovu i Metohiji "na veoma pogrešan način kanališu svoje nezadovoljstvo katastrofalnom socijalno-ekonomskom situacijom, čiju posledicu jednako osećaju i Srbi i AlbancI".

VIDEO TEK ROĐENU ĆERKU, PA SE VRATIO NA KOSOVO I POGINUO: Snajperisti OVK su ga pogodili PRAVO U SRCE

Ne može biti ni multietničkog društva, ni skladnog suživota, ni evropske budućnosti, ni ekonomskog napretka na teritoriji na kojoj se beleži niža stopa povratka raseljenih, nego na najkrvavijim afričkim postkonfliktnim područjima, navode u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kosovske izbeglice
Foto: Profimedia

- Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da poštuju svoje srpske komšije i da učine odlučujuć korak ka prevazilaženju stereotipa i omraza iz prošlosti - navodi se na kraju saopštenja iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
18 Beograd