fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić, Milo Đukanović

"ĐUKANOVIĆEV NACIONALIZAM JE PEĆINSKI" Vučić u uživo emisiji odgovorio Milu, a onda pomenuo i Zdravka Krivokapića

Foto: Youtube/Printscreen/TV Cetinje/Profimedia/Face TV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da on nije destabilizovao Crnu Goru, već da su to uradili političari u Crnoj Gori koji su hteli da ukinu Srpsku pravoslavnu crkvu.

Vučić je u intervjuu za Face TV, rekao da Crna Gora nije na ivici građanskog rata, dok za predsednika Crne Gore Mila Đukanovića kaže da je njegov nacionalizam pećinski. 

Želite da nastavite studiranje? Imamo odlične vesti za vas: Iskoristite popust i ostvarite vašu želju!

Želite da nastavite studiranje? Imamo odlične vesti za vas: Iskoristite popust i ostvarite vašu želju!

CRNOGORSKI MEDIJI BRUJE: Smena Leposavića nakon izbora u Herceg Novom?

CRNOGORSKI MEDIJI BRUJE: Smena Leposavića nakon izbora u Herceg Novom?

NEPRESTANA BORBA SA KOVIDOM: Krizni štab Federacije BiH predložio nove anti-kovid mere

NEPRESTANA BORBA SA KOVIDOM: Krizni štab Federacije BiH predložio nove anti-kovid mere

Na konstataciju novinara Senada Hadžifejzovića da je Vučić zajedno sa SPC destabilizovao najstabilniju zemlju regiona, Vučić je rekao da SPC deluje na mnogo širem području nego što je Srbija.

- SPC nije nikog destabilizovala, situacija je u Crnoj Gori sada stabilna - kazao je Vučić, dodajući da protesti nisu dokaz nestabilnosti.

-Tu destabilizaciju nije izazvala SPC već političari u Crnoj Gori, koji su hteli da ukinu SPC, da joj odizmu što joj pripada. Oni su tu krizu izazvali, pa se narod pobunio i izabrali drugačiju vlast - rekao je Vučić.

Vučić je kazao i da Vlada u Crnoj Gori nije prosrpska, već da je premijer Zdravko Krivokapić Crnogorac. 

Face TV
Foto: Youtube/Printscreen/FACE HD TV

- Krivokapića ne doživljavamo kao deo srpske vlade, to je vlada Crne Gore, a one za koje kažu da su srpski predstavnici, njih su izbacili i zabranili im strani ambasadori da uđu u vladu. Kakvi su to Srbi koji ne smeju da kažu da su Srbi...ko je Srbin tamo? - pitao je Vučić.

Komentarišući ocenu predsednika Đukanovića da posrbljava Crnu Goru, na šta je podsetio Hadžifejzović, Vučić je rekao da je Đukanovićev nacionalizam pećinski.

- Kažete da je u Crnoj Gori sve bilo lepo i dobro i divno, zadovoljni Albanci, muslimani, Hrvati, bošnjaci... jedino je problem što 30 posto stanovništva je bilo progonjeno i nisu mogli da budu ništa. Nisu smeli da iznesu zastavu, pismo ni jezik srpski da govore - kazao je Vučić.

- Đukanovićev nacionalizam je pećinski. Razumem bezbroj svojih grešaka i mana. Razumem da je on (Đukanović) bezgrešan i onda kad je podržavao napore vojske Republike Srpske na teritoriji BiH i danas kada govori sve najgore o RS i srpskom narodu - dodao je Vučić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd