fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK SRBIJE U JAGODINI: Vučiću dodeljeno zvanje počasnog građanina (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen
Predsednik Vučić prisustvuje svečanoj sednici povodom Dana oslobođenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održala povodom Dana oslobođenja grada.

Sednica je počela u 13.30 časova. Predsedniku Vučiću je dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

IMAĆEMO IH PRVI U EVROPI! Vučić najavio, stižu novi lekovi protiv korone

IMAĆEMO IH PRVI U EVROPI! Vučić najavio, stižu novi lekovi protiv korone

PRIPREMANE SU JOŠ DVE OPASNE AKCIJE NA KiM: Vučić otkrio stravična saznanja do kojih su došle bezbednosne strukture

PRIPREMANE SU JOŠ DVE OPASNE AKCIJE NA KiM: Vučić otkrio stravična saznanja do kojih su došle bezbednosne strukture

MODERNA STIŽE U NOVEMBRU! Vučić otkrio koju će vakcinu primiti kao treću dozu

MODERNA STIŽE U NOVEMBRU! Vučić otkrio koju će vakcinu primiti kao treću dozu

Obraćanje predsednika Vučića

- Mi ćemo dovesti u Jagodinu velikog investitora, koji će ostati u Jagodini decenijama. Uložićemo 680 miliona dinara u Jagodinu u najkraćem mogućem roku, reč je o velikom novcu. Uložićemo 20.5 miliona u sistem prečišćavanja voda - kazao je Vučić.

- Za mene je ovo mera koja govori o uspehu da smo mnogo toga uradili. Ovo mi je još jedan pokazatelj poniznosti koji moram da iskažem prema vama. Svakako uradićemo još mnogo toga, verujem da ćemo zajednički uspeti mnogo toga da rešimo. Kada sanjate velike snove onda možete mnogo toga da uradite. Mi smo već uradili Klinički centar u Nišu, završavamo u Vojvodini, ali mi je važno da Jagodina ima svoju bolnicu snažnu i jaku, da ljudi ne moraju da odlaze u druga mesta da se leče - poručio je Vučić.

- To je za mene ogromna odgovornost. Sebi postavite visoko lestvicu, zahvalan sam svim ljudima koji se bave sportom, bave dobrim radom. Deca mora da nauče sve o radu, da već sa 12 godina da počne da rade, i da uče. Kada idete na posao velike stvari sanjate, učite strane jezike, specijalizujte se, menjajte Srbiju. Bugarska ima samo 22 evra prosečnu platu višu nego mi, možemo da ih stignemo do kraja godine, svojim mukama, svojim znanjem da stižemo sve one koje su ispred nas. Možemo da budemo prvi u ekonomiji, ako smo već prvi u odbojci, košarci, vaterpolu. Radom moramo sve da nadoknadimo i marljivošću, borite se za svoju Srbiju - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije se na kraju zahvalio na priznanju koje je dobio. 

Predsedniku uručeno priznanje počasnog građanina 

Dragan Marković Palma uručio je predsedniku Srbije zvanje počasnog građanina grada Jagodine. Prisutni su ceremoniju uručivanja ispratili gromoglasnim aplauzom. 

Obraćanje Dragana Markovića Palme

- Imajući u vidu da smo pratili sve što radite predsedniče, danas uručujemo oktobarske nagrade pojedincima. A pošto priznanja idu i u ruke dece, neka im vi budete uzor predsedniče - rekao je Marković.

 - Kada je Vučić postao predsednik Vlade prosečna plata bila je 330 evra, danas je više od 500 evra. Penzioneri i svi oni koji primaju plate danas imaju sigurnost - dodao je Marković.

Palma je rekao da Srbija danas uživa posebnu popularnost u svetu, a naročito jer mnoge velike sile u Srbiji vide ekonomskog partnera.

Predsednik stigao u Jagodinu

Predsednik je pri dolasku poručio svima da je zahvalan na gostoprimstvu celog grada. Kako je istakao, za Jagodinu će tek biti urađene velike stvari.

 - Kao država smo u fabrike koje su otvorene uložili 23 miliona evra. Ako mislite da ima još nešto što bi bilo važno za ljude u Jagodini, za narod da ovde oseti boljitak, recite slobodno mi ćemo pomoći finansijski koliko god možemo i koliko treba - naveo je Vučić i dodao da je nabavljen 64-slajsni skener za jagodinsku bolnicu.

- Dovešćemo i veliku investiciju, kako bi porasle plate. Jagodina ima jako niske plate, mnogo niže od republičkog proseka - kazao je Vučić.

- Uskoro ćemo da imamo brzu prugu do Niša, što će da osnaži doatno ceo Pomoravski okrug i verujem da će to da uzrokuje dolazak investitora u vaš grad i ceo Pomorvaski orkug. Ako ima još nešto, što možemo da pomognemo, što je važno za narod da oseti boljitak, mi ćemo da uradimo - dodao je predsednik.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd