fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

SVI JUNACI NIKOM PONIKOŠE, I U CRNU ZEMLJU POGLEDAŠE: Opozicija još uvek nije skupila hrabrost za sastanak sa Vučićem

Foto: SD/Profimedia/Youtube/Printscreen/Happy/Ilustracija
Prema ranijim najavama, sastanak dela opozicije sa Vučićem je trebalo da se održi sutra

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca je završen, a učesnici su saopštili da će sa predsednikom Srbije i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem razgovarati sledeće nedelje.

ĐILAS PREDVODI I OVAJ PROTEST? Ko stoji iza ekološkog ustanka (VIDEO)

ĐILAS PREDVODI I OVAJ PROTEST? Ko stoji iza ekološkog ustanka (VIDEO)

SRBIJA DOBIJA NOVU JEDINICU POLICIJE! Ovo će biti njihovo zaduženje - MUP pojačava bezbednost (VIDEO)

SRBIJA DOBIJA NOVU JEDINICU POLICIJE! Ovo će biti njihovo zaduženje - MUP pojačava bezbednost (VIDEO)

"TERORIZAM JE OJAČAO, ALI SMO I MI" Amerika ponosna na saradnju sa institucijama Srbije

"TERORIZAM JE OJAČAO, ALI SMO I MI" Amerika ponosna na saradnju sa institucijama Srbije

Novinarima su to preneli lider Dveri Boško Obradović, predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i predsednik POKS-a Žika Gojković.

Prema ranijim najavama, sastanak dela opozicije sa Vučićem je trebalo da se održi sutra.

Milica Đurđević Stamenkovski je izjavila da se sastanak sutra neće održati iz više razloga — jedan od njih je svečanost ispred Narodne skupštine, a drugi je "ekološki protest".

- Većina nas iz opozicije je smatrala da nije prigodno da se u takvom ambijentu održi sastanak, jer ne želimo da bilo šta što bismo eventualno dogovorili ostane u senci bilo kog političkog događaja - rekla je ona.

Milica Ðurđević Stamenkovski
Milica Ðurđević Stamenkovski
Foto: Youtube/Printscreen/Novo jutro

Kako je istakla, opozicija još nije dobila odgovor na amandmane.

- Postoje crvene linije koje ne želimo da pređemo i postoje zahtevi koji su za nas presudni i koji će biti ključne stavke u pogledu toga da li ćemo potpisati sporazu - poručila je predstavnica Zavetnika.

Navodeći da su Zavetnici imali 10 zahteva, a da je ispunjen jedan, ona je navela da ta stranka ne želi da bude remetilački faktor zbog toga i da želi kompromis.

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da, kako sada stvari stoje, ne vidi da će sporazum biti potpisan na narednom sastanku.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Rade Prelić

- Mislim da još moramo dosta toga da prodiskutujemo i da sve zavisi od političke volje vladajuće koalicije. Ne želim da verujem da im sporazum nije cilj i da će zatezati oko nekih nekih tehničkih stvari - dodala je ona.

Boško Obradović je izjavio da će Predsedništvo Dveri posle sastanka sa Vučićem odlučivati da li će potpisati Sporazum sa vlastima o poboljšanju izbornih uslova.

- Stigli smo do velikog finala, vlast je jasno rekla šta je za njih neprihvatljivo, mi smo rekli šta je za nas ključno i bez čega mi ne možemo da potpišemo sporazum - rekao je Obradović.

bosko-obradovic
Boško Obradović
Foto: Srbija Danas

Istakao je da opozicija mora dobiti članove u stalnom sastavu RIK-a, da mora biti formiran Nadzorni odbor koji će kontrolisati primenu sporazuma i kompletan izborni i predizborni proces i da se moraju napraviti konkretni pomaci u sferi medija.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd