Utorak 19. mar 2024.
izbori

IZMEĐU MRAČNE PROŠLOSTI I SVETLE BUDUĆNOSTI: Vučić objasnio o čemu Srbija odlučuje na predstojećim izborima

Foto: Profimedia
Predsednik Srbije se obratio medijima

Sledeći izbori biće izbori između prošlosti koju predstavljaju politički protivnici i budućnosti koju predstavlaljaju oni koji budu na listi zajedno sa SNS, a na kojoj će biti mnogo novih ljudi sa ciljem da se nastavi kontinuitet razvoja zemlje, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

ODLUČNI EKONOMSKI POTEZI SRBIJE! Narodni poslanik Bursać za SD objasnio šta za građane znači usvajanje rebalansa budžeta

ODLUČNI EKONOMSKI POTEZI SRBIJE! Narodni poslanik Bursać za SD objasnio šta za građane znači usvajanje rebalansa budžeta

"CILJ KAMPANJE JE SPUSTITI SNAGU I DOMETE SRBIJE" Vučić objasnio šta se to dešava u hrvatskim medijima već duže vreme

"CILJ KAMPANJE JE SPUSTITI SNAGU I DOMETE SRBIJE" Vučić objasnio šta se to dešava u hrvatskim medijima već duže vreme

"SUTRA ĆU DA JE OBUČEM, DA IH NERVIRAM U INAT" Predsednik Vučić objasnio zašto nosi rolke

"SUTRA ĆU DA JE OBUČEM, DA IH NERVIRAM U INAT" Predsednik Vučić objasnio zašto nosi rolke

- Oni iz bivšeg režima uvek su u prednosti. Mi ćemo da se borimo, obećavamo ozbiljnu borbu, jer je Srbiji vazno da ima budućnost, a ne da se vraća u prošlost - rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše najnovije istraživanje Demostata po kome su vlast i opozicija izjednačeni po istraživanju o podršci građana za predstojecje izbore u Beogradu.

Kaže i da je uvek lakše onima koji mogu samo da kritikuju, a vlasti mora da se bavite ozbiljnim poslom i problemima.

- Mislim da naši politički protivnici imaju ogromnu prednost, imaju toliko novca da mogu da se razbacuju, imaju toliko tajkunskih medija koji ništa drugo ne rade nego 24 sata vode kampanju protiv Vlade, protiv mene i naše stranke, a imaju i mnogo novca koji ce stici spolja kako bi Srbija bila oslabljena - rekao je Vučić.

On je ironično primetio i da njihovi protivnici ne treba da imaju strah od pobede, jer je izvesno da pobeđuju.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Vučić je rekao i da se u tekstu o istraživanju pominje gomila gluposti, kao što je to da SNS ima niži procenat u centralnoj Srbiji nego u Beogradu i napomenuo da naprednjaci rade istraživanja gotovo na dnevnom nivou, i znaju za svaku promenu od 0,1 i 0,2 posto.

- Sve to nije važno i čestitam im, oni su veliki favoriti, pobeđuju ne samo u Beogradu, nego i na nivou Srbije, ali naše je da se borimo - kazao je Vučić.

On je naveo sa kojim se sve problemima suočavju oni koji rade i bore se i da im nije nimalo lako, kao što su problemi u regionu, sa Kosovom, Republikom Srpskom, problemi u zemlji, prepune bolnice, energetska kriza...

Kaže da se procenjuje da će samo izgradnja pruge Niš Dimitrovgrad da skoči sa 268 miliona evra na 420 miliona zbog cena građevinskog materijalairjala.

Govoreći o energetskoj krizi podseća da ga 25. novembra očekuje važan sastanak sa Vladimirom Putinom.

Najavio je i da će ići u Glazgov gde će se sresti sa predsednicima država i vlada najmoćniji država sveta, ali da će nasu energetsku budućnost da odluči susret sa Putinom.

- Uvek je lakše onima koji samo kritikuju, i mogu neodgovorno da izgovaraju izmišljotine i vode brutalnu kampanju, a svaki vaš odgovor bi mogao da bude protumacen kao prejak jer ste vi vlast, a oni opozicija - napomenuo je Vučić.

Kaže da je za građane vazno da imaju buducnost, a ne da se vraćaju u prošlost, koju oni predstalvjaju i da se ponosi stotinama fabrika i stotinama kilometara pruga i puteva.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd