fbpx
Skip to main content
Marko Đurić

AMBASADOR SRBIJE U SAD: Za našu državu je bitno ostvarivanje još boljih političkih i ekonomskih odnosa sa SAD

Foto: Tanjug
Ambasador Srbije u SAD razgocarao sa premijerkom Anom Brnabić spoljnopolitičkim prioritetima

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić sastao se danas, u okviru završnih priprema za odlazak u Vašington, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, od koje je, kako navodi, dobio korisne sugestije po pitanju mogućeg pravca delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Ðurić je na svom Instgram profilu, uz fotografije sa sastanka, objavio da je sa predsednicom vlade razgovara o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, i da je postignuta puna saglasnost o tome da su bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i SAD od ključnog značaja za našu zemlju.

- Od predsednice vlade dobio sam i neke konkretne i dragocene sugestije, kada je reč o mogućim pravcima delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa. Složili smo se da Srbija, kao politički i geografski epicentar regiona, ne može u punoj meri ostvariti svoje spoljnopolitičke i ekonomske ciljeve bez kvalitetnije i dinamičnije saradnje sa SAD - naveo je Ðurić.

Doskorašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić imenovan je 8. oktobra za ambasadora Srbije u SAD, a agreman je dobio u rekordno kratkom roku nepunih mesec dana po imenovanju.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd