fbpx
Skip to main content
Džon Jovanović

AMERIKANAC SA SRPSKIM POREKLOM! KO JE MLADI POSLOVNI ČOVEK DŽON JOVANOVIĆ?! 12 stvari koje niste znali o njemu

Foto: Printscreen
Džon je u Americi poznat kao suprug renomirane televizijske ličnosti, autorke i nutricionistkinje, Dafne Oz

Ko je Džon Jovanović, mladi poslovni čovek koji se našao u centru pažnje javnosti kada se saznalo da će upravo on biti direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Srbiji.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

"Ivanoviću, tako ti pozdravljaš u Hrvatskoj u vreme kada slave Oluju" Vesić objavio sliku voditelja sa letovanja na Jadranu!

"Ivanoviću, tako ti pozdravljaš u Hrvatskoj u vreme kada slave Oluju" Vesić objavio sliku voditelja sa letovanja na Jadranu!

LEČIĆ IZBAČEN IZ DS: "On je glumac koji se uživeo u ulogu predsednika stranke"

LEČIĆ IZBAČEN IZ DS: "On je glumac koji se uživeo u ulogu predsednika stranke"

1. Džon Jovanović je Amerikanac koji sa ponosom ističe srpsko poreklo. Rođen je 1986. godine, a roditelji su mu Sretko Dimitrić i Nada Jovanović. Prve godine života proveo je u Čikagu.

2. On je danas priznati finansijski stručnjak, što je verovatno uticaj njegovih roditelja. Njegov otac je radio kao biznismen koji je imao svoju firmu, a majka kao specijalista za klijente u jedinici osiguranja za upravljanje rizicima kompanije Aon Corporation.

3. Džon Jovanović je diplomirao na jednom od najboljih svetskih univerziteta, na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

4. Džon je u Americi poznat kao suprug renomirane televizijske ličnosti, autorke i nutricionistkinje, Dafne Oz. Njeni roditelji su proslavljeni televizijski lekari Mehmet i Liza Oz. Dafne i Don su se upoznali još na fakultetu Priston, gde su oboje diplomirali 2008.godine.

5. Par se venčao 28. avgusta 2010. godine. Njihovo građansko venčanje je bilo u opštini Menhetn u Njujorku.

6. Dafne i Džon su pored građanskog imali i dva crkvena venčanja. Jedno je bilo u srpskoj crkvi u Portlandu u jutarnjim satima, dok je večernje venčanje održano je u Kumebrlandu u kući Dafninih bake i deke Dafne po majci.

7. Imaju četvoro dece: Filomenu (6), Jovana (5), Domeniku Selen(3) i Đovanu (1).

8. Džon je brižan otac - Iako je poslovno veoma zauzet, ne zanemaruje porodični život. Evo šta je o njemu rekla supruga Dafne u jednom od intevjua: Moj suprug nije veliki kuvar, ali počeo je da mi kuva kada sam prvi put došla iz porodilišta, a sada imamo i njegovo čuveno jelo od pečenog lososa.

- On je čovek mojih snova, obožavani otac i moj najbolji prijatelj. Činiš me srećnom svaki dan. Volim te - napisala mu je Dafne u jednoj od objava na društvenim mrežama.

9. Odlično govori srpski jezik! Iako je rođen i ceo život proveo u Americi, nije zaboravio svoje poreklo.

10. Voli izazove! U sredu je sreo izvršnog direktor DFC Adama Bolera, u petak je dao otkaz na prethodnom poslu i prema njegovim rečima već u ponedeljak je bio u avionu za Beograd.

Džon Jovanović
Tanjug/Zoran Žestić

11. Porodica oduševljena dolaskom u Beograd.

- Svi su me podržali, jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu - rekao je Džon Jovanović, a kako kaže majka mu je presrećna.

12. Voli luksuz! Džonove fotografije na društvenim mrežama pokazuju da uživa u raskošnoj kući, skupocenom automobilima. Zvanični podaci ne pokazuju njegovo bogatstvo, dok je imetak njegove supruge krajem 2018. godine procenjen na više od 12 miliona dolara.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd