fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Ana Brnabić poručila: Priština sve neodgovornija i agresivnija

Tanjug/​Filip Krainčanić
Pritisci i napadi na Srbe se nastavljaju.

Priština se ponaša sve neodgovornije i agresivnije, ocenila je u Londonu premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da neodgovorni nastupi Prištine bacaju "ogromnu senku" na današnji samit o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Brnabić je navela da je razmenila "par reči" sa takozvanim kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem o današnjem hapšenju petorice Srba na KiM i da mu je rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju.

- Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo šta da kažemo jedno drugom - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, Haradinaj je "odgovorio da to nije baš tako, da su stvari mnogo komplikovanije, da oni ne žele da imaju takav odnos prema Srbima", koji žive na teritoriji naše autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Brnabić je kazala da su "na svu sreću, svih petorica Srba koji su danas uhapšeni, i pušteni".

Premijerka je rekla da "uvek postoji neka senka koja se baca na sve regionalne skupove", kao što je i ovaj u Londonu, ali je poručila da Srbija ostaje posvećena saradnji. 

- Ogromnu senku bacaju svi oni neodgovorni nastupi koje Priština ima iz meseca u mesec, kako ide dalje dijalog između Beograda i Prištine - rekla je Brnabić. 

Ona je ocenila da se Priština ponaša sve neodgovornije i sve agresivnije.

- Samo od maja imamo više od 20 incidenata na Kosovu i Metohiji, napada na Srbe, privođenja Srba, krađe imovine srpskih porodica kako bi se njima onemogućio dalji život i bezbedan život na Kosovu i Metohiji. Tako da je to uvek neka senka koja se baca na sve naše regionalne skupove, ali mi kao Srbija nastavljamo da budemo posvećeni saradnji -  poručila je Brnabić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd