Skip to main content
Ana Brnabić

ANA BRNABIĆ: Prioritet je razvoj e-uprave i uvođenje elektronskih servisa

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić najavila je danas da je cilj da javna uprava bude efikasna, profesionalna i ljubazna i da se olakša život građana i poslovanje privrede.

Ona je novinarima povodom 100 dana rada Vlade Srbije rekla da je prioritet razvoj e-uprave i uvođenje što više elektronskih servisa za građane.

- U prvih 100 dana počela su da rade dva velika servisa, e-beba i servis za zamenu starih zdravstvenih knjižica za elektronske zdravstvene kartice -  rekla je ona.

Ana Brnabić
Foto: Tanjug/Tanja Vlajić

Brnabić je istakla i da je je do sada preko portala e-beba prijavljeno 15.024 bebe i da se primenjuje u 47 porodilišta u 45 gradova, a najavila je da će do kraja godine će biti uveden u sva porodilišta.

SJAJNA VEST ZA SVE RODITELJE: Zaboravite šaltere, gužve i čekanje u redu

NEMA VIŠE REDOVA: Kako da onlajn podnesete zahtev za knjižicu?

Prioritet je bio, prema njenim rečima i donošenje dva važna sistemska zakona, o opštem upravnom postupku i inspekcijskom nadzoru.

- Fokus je da se do poslednjeg slova ova dva sistemska zakona primene -  rekla je Brnabić.

Brnabić je ocenila i da je racionlaizacija jako važna tema i dodala da Srbija nema preglomazan državni aparat, već neefikasan.

- Zbog toga je važno osnivanje Akademije za javnu upravu -  rekla je ona i dodala do kraja godine početi javna rasprava o zakonu o Akademiji za javnu upravu, a se usvajanje očekuje 2017. godine.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd