fbpx
Skip to main content
Igor Bečić

Bečić na čelu Odbora za kontrolu službi bezbednosti posetio Bezbednosno-informativnu, Vojnobezbednosnu i Vojnoobaveštajnu agenciju

Foto: YoutubePrintscreen/DanubeRegionStrategy
Predstavnici službi bezbednosti upoznali su članove Odbora sa organizacijom i radom službi bezbednosti

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti koje je predvodio Igor Bečić, predsednik Odbora posetili su Bezbednosno-informativnu, Vojnobezbednosnu i Vojnoobaveštajnu agenciju. Prilikom posete Vojnobezbednosnoj agenciji, a povodom 180 godina od osnivanja Agencije, brigadni general Đuro Jovanić, direktor Agencije uručio je predsedniku Odbora Jubilarnu zlatnu značku Vojnobezbednosne agencije, a sekretaru Odbora Jubilarnu srebrnu značku Vojnobezbednosne agencije za doprinos izgradnji i jačanju bezbednosti.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

VAKCINISAĆE SE I PREDSEDNIK VUČIĆ! Na Zlatiboru odgovorio kada prima cepivo

VAKCINISAĆE SE I PREDSEDNIK VUČIĆ! Na Zlatiboru odgovorio kada prima cepivo

SUDBINA VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA: Vučić zapadnim prijateljima objasnio da se i Srbija pita

SUDBINA VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA: Vučić zapadnim prijateljima objasnio da se i Srbija pita

Predstavnici službi bezbednosti upoznali su članove Odbora sa organizacijom i radom službi bezbednosti, kao i sa njihovim aktivnostima i procedurom primene posebnih mera u skladu sa Zakonom o Bezbednosno-informativnoj agenciji, posebnih postupaka i mera u skladu sa Zakonom o Vojnobezbednosnoj agenciji i Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i primenom posebnih dokaznih radnji u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti u prethodnom sazivu a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima realizovao je 11 nadzornih poseta službama bezbednosti. Tokom nadzornih poseta članovi Odbora izvršili su neposredni nadzor nad zakonitošću primene posebnih mera i postupaka propisanih zakonom, kao i nadzor nad zakonitošću primene ovlašćenja u sprovođenju posebnih dokaznih radnji propisanih Zakonikom o krivičnom postupku.

U narednom periodu Odbor za kontrolu službi bezbednosti nastaviće sa realizacijom poseta službama bezbednosti u cilju nadzora nad ustavnošću i zakonitošću rada službi bezbednosti, kao i sa primenom svojih ovlašćenja u postupku nadzora i kontrole nad radom službi bezbednosti, uključujući i nadzor nad zakonitošću primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka.

Članovi Odbora posebnu pažnju posvetili su sagledavanju stanja, tehničke opremljenosti i mogućnostima za unapređenje efikasnosti rada službi bezbednosti i naveli da će se i ubuduće zalagati za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika službi bezbednosti ali i operativno-tehničke opremljenosti službi bezbednosti, kako bi u svakom trenutku bile u mogućnosti da odgovore na zadatke iz svoje nadležnosti.

Od strane članova Odbora pozdravljeno je unapređenje saradnje i razmena informacija sa domaćim i stranim službama bezbednosti čime je omogućena efikasnija provera podataka i informacija što je doprinelo većoj pouzdanosti procena i u velikoj meri doprinelo jačanju poverenja i saradnje među agencijama.

U delegaciji Odbora pored predsednika Odbora mr Igora Bečića, bili su i narodni poslanici članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandar Marković, Goran Pekarski, Ilija Životić, Borisav Kovačević, Duško Tarbuk, Justina Pupin Košćal i Andrijana Avramov.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd