fbpx
Skip to main content
Saša Janković

BEZ IMALO BLAMA: Janković tvrdi da Srbija treba da dokaže da je Gračanica srpska?

Foto: Media Centar
Janković po ko zna koji put nadmašio sebe

Zgrčeni lider PSG Saša Janković danas je po ko zna koji put nadmašio sebe. Posle grčenja u hotelskoj sobi u centru Beča, Janković sada kaže da Srbija treba da dokaže da je Gračanica srpska?

U izjavi za Radio-televiziju Vojvodine Janković kaže da PSG želi da učestvuje u dijalogu o Kosovu i Metohiji, ali ne ako na taj dijalog poziva predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da li bi da je predsednik Srbije 'potpisom formalizovao stanje da je Kosovo nezavisno', Janković je kazao da 'nikada neće potpisati nešto što znači da je Kosovo nezavisno od strane Srbije, ali da neće stajati na putu razvoja Kosova kao demokratske države'

Manastir Gračanica
Foto: Profimedia

Janković je bez blama dodao i to 'da ne treba sprečavati da Kosovo postane član međunarodnih organizacija' jer će, kako je ocenio, svi građani od toga imati korist?!

- Naša istorijska i kulturna nasleđa moramo da osiguramo, onog momenta kad bi Srbija imala faktičku mogućnost da garantuje integritet svojih kulturno istorijskih spomenika tada ne bi bilo nikakvih problema da za sve ono što nije deo srpske istorije, da za to na teritoriji Kosova odgovara vlast u Prištini - kazao je Janković.

Ni to mu nije bilo dovoljno pa je komentarišući to što se manastiri Gračanica i Dečani navode kao kosovska baština, rekao da je "na Srbiji da dokaže da to nije tako", kao i da se članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama ne može prihvatiti dok se to ne dokaže.

Izgleda samo Jankoviću nije jasno da su Gračanica i Dečani srpski i da su oduvek bili srpski manastiri i da to Srbija nikome, pa ni njemu ne treba da dokazuje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
zora's picture

zora

Nikad kraja njegovim glupim izjavama. A oni koji glasaju ovog coveka,da li imaju isto misljenje????

1 | 1

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd