Skip to main content
Gadafi

Lilić otkriva: Gadafi je Koštunici poslao MILION EVRA, te pare su NESTALE

Foto: Profimedia
Ne isključuje mogućnost da je Gadafi pojedinim srpskim političarima dao i znatno više novca

Pokojni libijski vođa Muamer el Gadafi neposredno posle 5. oktobra dao je bivšem predsedniku SRJ i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici ček sa milion američkih dolara, a tim parama se odmah posle primopredaje izgubio svaki trag!

Ovo je juče rekao Zoran Lilić, bivši predsednik SR Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Gadafi je milion dolara najpre bio namenio Slobodanu Miloševiću, ali je sticajem okolnosti, posle petooktobarske revolucije, keš završio kod Koštunice.

Lilić, koji je važio za velikog prijatelja i bliskog saradnika libijskog vođe, podseća da je Gadafi uvek bio voljan da pomogne našoj državi. 

- Ček od milion dolara bio je pripremljen da se preda predsedniku Miloševiću, ali je promenio smer i otišao kod predsednika Koštunice. Prare su predate, to pouzdano znam. Ali posle se tim parama izgubio svaki trag – rekao je Lilić, koji ne isključuje mogućnost da je Gadafi pojedinim srpskim političarima dao i znatno više novca.

Vojislav Koštunica
Foto: Profimedia

Poznati beogradski advokat Toma Fila, koji je branio Slobodana Miloševića, u Haškom tribunalu, kaže da lično nema saznanja o milionskom libijskom čeku.

- Međutim, ukoliko Lilić tako kaže, onda je zaista tako i bilo. Njega, inače, neosnovano napadaju da je pomagao tužiocima u Hagu, a to nije istina. Lilić nije hteo da svedoči protiv Milana Milutinovića i Nikole Šainovića, on je pre svega veliki patriota i istina je da je imao odlične veze u Libiji. Tako da ako on ima informaciju da je Gadafi poslao Koštunici milion dolara, treba mu verovati – zaključuje Fila.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd