Skip to main content
Zoran Đorđević

Brinući jedni o drugima postajemo još bolje društvo

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Cilj Vlade Srbije je izgradnja države po meri svih građana

- Obeležavanje Svetskog dana stanovništva idealan je način da se svi zajedno podsetimo da imamo zajednički zadatak, a to je da brinemo i pomažemo jedni drugima, jer tada ćemo sigurno postati još uspešnije i bolje društvo - poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar je istakao da je cilj Vlade Srbije, kako je i rekao predsednik Aleksandar Vučić „izgradnja države po meri svih građana“ i dodao da će resorno ministarstvo nastaviti da se aktivno zalaže i u narednom periodu za ostvarenje tog cilja.

- Briga o našim najmlađim članovima društva, deci bez roditelja, radnicima, najstarijim građanima i zalaganje da se svi naši stanovnici osećaju ravnopravni u društvu, prioritetni su zadaci Ministarstva na čijem sam čelu. Naši građani moraju da znaju da će država uvek brinuti o njima, jer bez njih Srbija ne postoji - rekao je ministar i dodao da je država uspešna kada su njeni građani zadovoljni i srećni.

Pored ministra Đorđevića, na konferenciji povodom obeležavanja Svetskog dana stanovništva govorili su i građani Republike Srbije koji su bili ili su još uvek korisnici socijalne zaštite i podelili sa prisutnima svoje životne priče.

Operska pevačica iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Nataša Tasić – Knežević istakla je da različitosti, kao što su vera, boja kože i jezik, ne treba da budu ni prepreka ni prednost za ostvarenje ciljeva. Kako kaže, najbitnije je biti čovek, jer to je jedino što nas razlikuje od onih koji to nisu. 

Takođe, mladić koji je kao maloletni migrant bez pratnje iz Iraka došao u Srbiju Pisvan Karoks istakao je da zahvalan Srbiji koja mu je pružila sve uslove za život i dodao da mu je u našoj zemlji zaista lepo.

Studentkinja koja živi u hraniteljskoj porodici Andrijana Vuković rekla je da je za svu decu, koja odrastaju poput nje, veoma važno kakva slika o hraniteljstvu postoji u društvu.

- Promocija hraniteljstva od strane osoba koje su imale iskustvo odrastanja u ovom sistemu je jedno od jednostavnijih rešenja koja bi mogla imati značajan uticaj na promenu javnog mnjenja i povećanje svesti o prednostima hraniteljstva u okviru ukupnog sistema socijalne zaštite. Ja danas na ovaj način dajem svoj doprinos - istakla je Andrijana.

Hranitelj Slavica Đurđević, koja se 12 godina bavi hraniteljstvom rekla je da joj je najdraže što su se mnoge porodice ugledale na njenu i odlučile da takođe pruže dom i ljubav onoj deci kojoj je to potrebno. 

- U obavljanju odgovorne i složene, a tako prelepe uloge hranitelja mi nismo sami. Podršku nam pružaju stručnjaci sa kojima delimo i lepe i teške trenutke. Zajedno smo tu da deci koja , iz nekog razloga ne mogu da žive sa svojim roditeljima, pružimo najbolje moguće uslove za srećno detinjstvo i uspešno odrastanje - poručila je.

Korisnik usluga RJ Dom Karaburma Miodrag Hadži Pešić zahvalio je Ministarstvu koje je pružilo podršku u stvaranju boljih uslova života za najstarije građane i time pokazalo koliko zaista brine njima.

- Programi socijalne zaštite koje podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izuzetno humani, efikasni i uspešno postavljeni i voleo bih da i nadalje društvo nastavi da podržava ljude koji se iz objektivnih razloga nađu u sličnoj situaciji kao i ja - poručio je Pešić. 

Slikarka bez ruku Ana Simanić Tomić takođe je istakla da je zahvalna na podršci Ministarstva u organizaciji izložbe na kojoj lično učestvuje i dodala da je to znak da osobe sa invaliditetom zaista imaju jednake mogućnosti kao i građani bez invaliditeta.

Prija li vam zahlađenje?

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd