fbpx
Skip to main content
Vučić, Tači, Mogerini

Briselski dijalog ulazi u završnu fazu: EVO kada se očekuje NOVA runda razgovora

Foto:Kabinet predsednika
Cilj postizanje sveobuhvatnog sporazuma

Sledeći trojni sastanak u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučić i kosovskog predsednika Hašima Tačija, uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Mogerini mogao bi, prema nazvaničnim saznanjima, da se održi oko 25. jula, pre nego što briselska administracija ode na "feragosto",praznik Presvete Bogorodice, u narodu poznatiji kao Velika Gospojina, koji se obeležava 15. avgusta,a koji se smatra se jednim od najvećih verskih i porodičnih praznika u Italiji.

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič rekla je za Politiku da datum novog susreta još nije najavljen.

EU, Brisel
Foto: Profimedia

Iako s poslednje runde razgovora Beograda i Prištine 24. juna nije mnogo procurilo u javnost iz Vučićevih i Tačijevih izjava, postalo je jasno da Briselski dijalog ulazi u završnu fazu.

Politika navodi da se prešlo na novi, viši nivo razgovora, čiji bi epilog trebalo da bude postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine, kako se očekuje, u prvoj polovini iduće godine.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-1 Beograd