fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

Čeka nas KRVAVA DRAMA! Šešelj ZAPRETIO: UBIĆU se pred KAMERAMA kao Praljak ako me vrate u Hag!

Foto: Profimedia
Lidera radikala sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se neće dobrovoljno vraćati u haški tribunal, s obzirom da ga je sud pozvao da prisustvuje završnoj reči Tužilaštva. U slučaju da ga državni organi Srbije isporuče i eventualno Hag ipak osudi, Šešelj za Telegraf.rs kaže ima razrađen plan za samoubistvo.

Lider radikala nema nameru da se vraća u Hag, iako ga sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude, što je potvrdio predsednik suda Teodor Meron. On poručuje da ga Tribunal više uopšte ne interesuje i da se tamo neće vratit dobrovoljno.

Haški tribunal
Foto: Profimedia

- Meni je 13. decembra zakazana žalbena rasprava i ja sam odbio da idem - napominje predsednik SRS.

Kako se navodi u saopštenju Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio Tribunal, pretres će početi uvodnim izlaganjem predsedavajućeg sudije, nakon čega će uslediti usmena argumentacija Tužilašva i Šešelja u vezi sa žalbom, u slučaju da Šešelj prisustvuje pretresu.

ISTORIJSKI DOGAĐAJ: Brnabić danas dočekuje PETOMILIONITOG PUTNIKA na aerodromu

Branilac u pripravnosti je, kako je navedeno, već imenovan kako bi se obezbedilo da Šešeljeva proceduralna prava budu poštovana, u slučaju da on odluči da ne prisustvuje pretresu.

Međutim, posle ovoga, Šešelja očekuje i žalbena presuda u prvoj polovini iduće godine.

- Neću svojom voljom da idem. Mogu u Hag samo u lancima da me vrate. Ukoliko me režim isporuči, šta ja tu mogu - ističe Šešelj.

Skupština Srbije danas nastavlja raspravu: Tema PREDLOG BUDŽETA

Iako je prvostepeno oslobođen svih optužbi, Šešelj bi mogao da se suoči sa osuđujućom presudom. Kako je njegov sini poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar, je na Tviteru pozdravio postupak Slobodana Praljka, odnosno samoubistvo haškog osuđenika, pitali smo lidera radikala da li bi postupio isto.

- Ja imam drugačiji stil. Ja to ne radim u trenutku i gotovo. Kada dođe do tako ozbiljnih razloga, ja štrajkujem glađu. Ja sam tri puta u životu štrajkovao glađu, poslednji je bio 28 dana. Ja jednostavno idem na to da umrem, ako ne ispunim ono što zahtevam - objasnio je Šešelj svoj plan.

Inače, Tribunal u Hagu je 2016. godine oslobodio Vojislava Šešelja optužbi za ratne zločine tokom ratova devedesetih, ali tužioci su se žalili.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd