fbpx
Skip to main content
Milan i Olga Lovrić

Centar za socijalni rad na Novom Beogradu napravio PROPUST: Komisija došla do novih saznanja!

Foto: Facebook/Milan Lovrić
Pre 11 dana Milan Lović je ubio suprugu Olgu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naocigled troje dece

Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad ispred koga je pre desetak dana ubijena L. O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.

Ostali siročići: Odlučeno šta će biti sa sinovima tragično stradalih Lovrića!

Jecaji, plač i tuga za ubijenom Olgom: Jedan detalj sa sahrane svima je slomio srce (FOTO)

Kako je rečeno agenciji Beta, nadzorom nad stručnim radom novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, Komisija je konstatovala određene propuste u realizaciji stručnih procedura među kojima su i nepotune procene činjenica bitnih za obim zaštite žrtava porodičnog nasilja, ali i izostanak adekvatne komunikacije između različitih institucija.

U te propuste "spadaju neblagovremeno postupanje i nepotpuno realizovane procene u smislu utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su od bitnog uticaja na obim i sadržaj obezbeđene zaštite žrtava porodičnog nasilja i zaštite najboljeg interesa maloletne dece", saopšteno je Beti u Ministarstvu.

Propusti su, kako navode, "u značajnoj meri bili uslovljeni objektivnim okolnostima odnosno izostankom adekvatne komunikacije između institucija različitih sistema koje su nadležne za postupanje kada je u pitanju zaštita žrtava nasilja u porodici".

Olga Lovrić
Olga Lovrić
Foto: Facebook/Olga Lovrić

Nadzorom je ukazano na značajne nedostatke u povezivanju i koordinaciji rada institucija sistema u cilju blagovremnog i celovitog reagovanja na pojavu nasilja u porodici i zlostavljanja dece.

Komisija je, kako je saopšteno, naložila direktoru gradskog Centra za socijalni rad Beograd preduzimanje mera za utvrđivanje konkrente odgovornosti rukovodioca odeljenja Novi Begorad i svih stručnjaka koji su bili neposredno angažovani u predmetu porodice L. O. i u roku od 30 dana treba da izveste ministarstvo.

Pre 11 dana muž (46) je ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naocigled troje dece, a slicna nesreća dogodila se i pre nekoliko dana u Centru za socijlani rad u Rakovici.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd