fbpx
Skip to main content
Boris Tadić nakon odluke Suda UN o srpkom pitanju

Bilo, ne ponovilo se: Tadić, Živković i Šutanovac najavljuju povampirenje zloglasne koalicije DOS

Foto: Profimedia
Prazna priča iza koje se krije pokušaj mobilizacije nekadašnjih glasača kako bi se ostvario bolji rezultat na izborima u nedelju

Boris Tadić, Zoran Živković i Dragan Šutanovac najavili su formiranje novog DOS-a koji bi se povampirio pod okriljem DS.

Kako tvrde mediji, okosnicu "vampirske koalicije" činile bi DS, SDS, Nova i Zelena stranka. Cilj je da osnivanje novog DOS-a bude završeno pre sledećih parlamentarnih izbora, a koje pomenute stranke očekuju "već sledeće godine, ako ne i pre".

U nedelju je u Lazarevcu održana i njihova "zajednička svečana sednica". Međutim, već iz izjava lidera tih stranaka vidi se da će sa ujedinjenjem ići kilavo. 

Vrlo lako se može pokazati da je u pitanju prazna priča koja lepo zvuči ušima pristalica nekadašnjeg DOS-a i koja bi možda mogla da doprinese njihovoj mobilizaciji i boljem rezultatu na izborima za Skupštinu Beograda koji se održavaju u nedelju. 

Zivkovic
Zoran Živković
Foto: Facebook/printscreen/Zoran Živković

Zoran Živković je na ovu temu izjavio sledeće:

- Trebalo bi da idemo ka nečemu što se zove savez stranaka, ka nečemu što liči na ono "više od autonomije, a manje od nezavisnosti". Ovo bi bilo više od koalicije, a manje od potpunog ujedinjenja – rekao je Živković.

Okruglo pa na ćoše.

Marko Đurišić, funkcioner SDS, kaže da je sednica u Lazarevcu "u skladu sa zajedničkom politikom tih stranaka, a to je da oslobode Beograd i Srbiju".

DS već "oslobađala" Srbiju

U očekivanju da čuju kako je to oslobađanje zamišljeno, građanima Srbije ostaje samo da se prisećaju kako su DS i njene sestrinske stranke Srbiju i Beograd oslobađale pre 18 godina kada su sa vlasti rušile Slobodana Miloševića.

Plan oslobađanja od "diktatora Miloševića" napravljen je sa CIA i drugim zapadnim obaveštajnim službama. Da bi plan bio sproveden, te službe su za neuke lidere DOS-a organizovale obuku u Segedinu i Laktašima. 

Osim sa uputstvima kako što efikasnije razvaliti Srbiju, oni su se iz Segedina i Budimpešte vraćali i sa torbama punim para. Amerikanci su obelodanili da su za rušenje Slobodana Miloševića iskeširali više od 70 miliona dolara. Te milione su u svojim kasnijim izjavama priznali i pojedini lideri DOS - uglavnom oni koji su bili nezadovoljni količinom novca koju su dobili za učešće u projektu razvaljivanja Srbije.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić
Foto: Profimedia

U taj iznos nisu uračunati milioni dolara potrošeni za potkupljivanje niza vojnih i policijskih generala, koji su se zauzvrat obavezali da državu i njen ustavni poredak neće braniti od planiranog prevrata. Pre svega, da neće reagovati na dobro organizovane i plaćene "spontane proteste naroda".

Pre desetak dana, "Vašington post" i "Njujork tajms" su objavili da su SAD svojim agenturama u Srbiji, pre svega DOS-u i Otporu, isporučile pomalo neverovatnih 80 tona samolepljivog papira na kojem su štampani i kasnije širom Srbije rasturani leci protiv Miloševića. Tako je odštampano više od milion nalepnica "Gotov je". Papir je platio USAID, a isporučila vašingtonska "Ronko konsalting korporacija". 

Posle takve pripreme "oslobađanje" Srbije bilo je stvar rutine. 

Hitler zapalio Rajhstag, a DOS Skupštinu

Oslobodioci su 5. oktobra 2000. zapalili državni parlament. Hitler je zbog borbe za vlast zapalio Rajhstag, a lideri DOS-a, među kojima su se nalazili Boris Tadić, Zoran Živković, Čedomir Jovanović, Dragan Đilas i Dragan Šutanovac i njihove pristalice su zapalile Skupštinu Srbije. 

Nimalo slučajno, požar je podmetnut baš u kancelarijama u kojima se nalazio materijal sa parlamentarnih izbora koji su održani 24. septembra i za koje su dosmanlije tvrdile da su pokradeni. Ako su stvarno bili pokradeni, nameće se pitanje zašto je onda zapaljen izborni materijal? Zar nije bilo logičnije da se glasački listići ponovo prebroje i dokaže izborna krađa? 

Peti oktobar
"Oslobađanje" 5. oktobra 2000.
Foto: Profimedia

Oslobodioci su zapalili i zgradu državne televizije u koju su provalili - bagerom. Malo je nedostajalo da bitanga koja je upravljala bagerom bude proglašena za narodnog heroja, umesto da završi u zatvoru.

Policajci koji su, izvršavajući svoju dužnost, obezbeđivali parlament i druge državne institucije, ne samo što su razoružani, nego su i skinuti u donji veš. Poniženi. Da su Đinđić i društvo, potplaćeni američkim dolarima, nešto slično napravili u Americi, da su oružjem napali Kongres, zapalili ga i opljačkali, zauzimali policijske stanice i policajce skidali u donji veš, bili bi streljani. 

Isto onako kao što su u Meljaku streljani njihovi saučesnici u petooktobarskom puču Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. 

Mafijašima unosni poslovi

Ujedinjeni mafijaši iz DOS-a su 5. oktobra, novcem i obećavanjem unosnih poslova, ujedinili i najveće mafijaške bosove. Tako su pripadnici zemunskog klana, surčinskog klana i ostalih kriminalnih klanova, koje su angažovali Đinđić, Koštunica, Mlađan Dinkić, Velimir Ilić, Čeda Jovanović, Dušan Mihajlović i ostala bratija, zajedničkim snagama zauzeli Stanicu policije "Stari grad" i iz nje opljačkali više od 300 komada oružja. 

EPS demantovao Đilasa: Nema privatizacije TENT

Deo oružja su zadržali da sa njim ubijaju po Beogradu, a deo su iskoristili da sa liderima DOS-a na silu zauzmu Narodnu banku Srbije, Carinu i niz drugih državnih ustanova. Uglavnom onih u kojima su se nalazile pare. 

Nakon što su zauzeli, zapalili i opljačkali državni parlament i državnu televiziju, Đinđić, Tadić, Živković i ostali pučisti su saopštili da drugog kruga izbora neće biti i sebe proglasili za vlast. Po uzoru na sicilijansku Koza nostru, sve ministarske resore su podelili među sobom. Da sve ostane u porodici. 

ŠOKANTNO! Ludilo opozicije ne jenjava! Raduju se zbog požara u kome su povređena tri radnika (FOTO)

Pojedinim liderima DOS-a se učinilo da im je ispod časti da, posle petooktobarskih patriotskih podviga za majčicu Srbiju, kao što je skidanje pripadnika njenih oružanih snaga u gaće, budu samo ministri, pa su sebe proglasili za potpredsednike Vlade. Zahvaljujući tome, Đinđićeva Vlada je imala neverovatnih osam potpredsednika. Time je u broju vicepremijera u nekoj državi postavljen svetski rekord. 

Mada je u Vladi izmišljeno mnogo novih resora, ipak nije bilo prostora da se ministarskim mestima nagrade Dušan Spasojević Šiptar, Ljubiša Buha Čume, Legija i drugi mafijaški bosovi, pa su oni unapređeni u poslovne partnere kojima su dodeljeni unosni poslovi ubijanja srpske dece drogom i asfaltiranja srpskih puteva. 

Najveća pljačka u istoriji Srbije

Posle Narodne banke i Carine, Đinđić, Dinkić, Živković, Tadić i društvo su krenuli da oslobađaju privredu Srbije, koju su opustošili gore nego što su Mongoli i Džingis Kan svojevremeno opustošili Panonsku niziju. 

Izvršili su privatizaciju koju su ozbiljni ekonomski stručnjaci ocenili kao najveću pljačku u istoriji Srbije. Razni veliki "eksperti", poput Božidara Đelića, su hiljade srpskih kompanija rasprodali za bagatelu, pa su stotine hiljada radnika sa njihovih radnih mesta isterane na ulicu. 

Kako je to funkcionisalo, pokazaću primerom "privatizacije" tri velike šećerane u Vojvodini koje su dosovci prodali za tri evra. Kupac je bio direktor DS Miodrag Kostić. 

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

Jedna od perjanica DOS-a i najavljivač njegovog povampirenja Zoran Živković postao je vlasnik vinograda od 47 hektara na Fruškoj Gori čija se vrednost procenjuje na dva miliona evra. Samo za vinograd, na ime subvencija, Živković je od države dobio 525.000 evra. Bespovratno. Kao da ih je delio sam sebi.

Drugi Đinđićev i Tadićev pajtaš Dragan Đilas, kojeg u vremenu kad sam ja uređivao "Student", a on "Indeks 10", kuče nije imalo za šta da ujede, sada verovatno ni pod pretnjom ne bi znao da navede tačne nazive svih svojih kompanija. A kamoli da potrefi koliko miliona evra ima u imovini i na računima. 

Crveni meteoalarm

Živković, Tadić, Šutanovac, Đilas i ostalo dosmanlijsko društvo su desetine najviših državnih rukovodilaca Srbije, Republike Srpske i RSK izručili Haškom tribunalu. 

Da bi uklonili političku konkurenciju, tri puta biranog predsednika Srbije Slobodana Miloševića su bez odluke suda izručili Haškom tribunalu da tamo bude ubijen. Kao pravi Srbi i pravoslavci, taj zločin su počinili na Vidovdan, jedan od najvećih srpskih nacionalnih i verskih praznika. 

Sistem obrazovanja su bukvalno urnisali i iskarikirali. Anketa koja je 2012. sprovedena na Univerzitetu u Srbiji pokazala je da 15 odsto studenata ne zna da tačno navede šta studira i za šta se obrazuje.

Kad se sve to ima u vidu, onda najava obnove koalicije DOS nije ništa drugo do crveni meteoalarm za Srbiju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 56 Pogledaj sve komentare
radunka's picture

radunka

Samo sto dalje od nas da budu.

0 | 0
Dule's picture

Dule

Svakako su to propali političari. Sve jedno je šta organizuju neće proći ni cenzus.

0 | 0
sasa's picture

sasa

Sto dalje to bolje

0 | 0
stevo1's picture

stevo1

DOS je proslost ove zemlje

0 | 0
milan's picture

milan

Neka ostanu u proslosti, tamo im je i mesto.

0 | 0
Saki's picture

Saki

Dzaba im sve! Oni su samo ruzna proslost Beograda i Srbije!

0 | 0
Gaga's picture

Gaga

Bas... bilo i ne ponovilo se! I sam Tadic da je valjao vladao bi jos, tako da nema njima povratka na politicku scenu! Mogu samo da glumataju i nista vise!

0 | 0
Marija's picture

Marija

To jedino i mogu da se vrate tamo u proslost gde su i nas ostavili. Samo sto mi zahvaljujuci sadasnjoj politici napredujemo. Oni su nas unazadiili!

0 | 0
hg's picture

hg

Od njih se moze svasta ocekivati

0 | 0
mara's picture

mara

Vreme im je isteklo, nema povratka na staro.

0 | 0
ana's picture

ana

Namere im sigurno nisu dobre.

0 | 0
anamarija's picture

anamarija

Milsim da je narodu dosta ovih ljudi koji pripadaju proslosti.

0 | 0
Nikola's picture

Nikola

Ma samo politički marketing epp!

0 | 0
Marija's picture

Marija

Njihovo ime je prošlost.

0 | 0
Vera's picture

Vera

Pored toliko vrednih i pametnih ljudi u Srbiji cirkus sa"vampirskom Koalicijom nam nije potreban.Vecina nas je jedva prezivela i ovu odvratnu opozicionu kampanju.

0 | 0
Miodrag's picture

Miodrag

Pu, pu, daleko bilo. U crno su nas zavili.

0 | 0
Buda's picture

Buda

Građani su svesni šta nam je to donelo i siguran sam da se tako nešto neće opet ponoviti

0 | 0
Milan's picture

Milan

To su ljudi i ideje koje pripadaju prošlosti, a na našu sreću, više nikada neće dobiti mogućnost da kreiraju i sprovode politiku ove zemlje i na taj način, ponovo dobiju šansu da nas u potpunosti unište kao državu i društvo, što im, za dlaku nije uspelo, tokom prvog mandata.

0 | 0
Nevena 's picture

Nevena

Povraca mi se od njihovih pojava, delovanja i njihovih ozloglasenih politickih ideja. Maknite se!

0 | 0
Nada's picture

Nada

Svim liderima sramotne opozicije u Srbiji vreme je za politicku penziju,nikakva"vampirska koalicija" ne dolazi u obzir.

0 | 0
propaDOSmo's picture

propaDOSmo

Još uvek se sećamo vladavine ove uništiteljske koalicije, koja je uspela da uništi sve, čega se dotakla. Pogotovo se sećamo njihovih "velikih" privatizacija, koje su uništile privredu i industriju Srbije, a velike fabrike prodate za siću. Neka hvala im dosta nam je DOSa !!!

0 | 0
Ana's picture

Ana

Bilo ne ponovilo se.

0 | 0
king 's picture

king

Oni ce se raspasti posle Beogradskih izbora kad ne budu presli cenzus

0 | 0
Lazar's picture

Lazar

Neka hvala, jednom smo iskusili njihovu "vlast".

0 | 0
Steva's picture

Steva

Oni da se skue pa nisu za bg izbore mogli da se dogovore a kamoli jos i za parlamentalne novi DOS pisi PROPALO

0 | 0
Vesnik's picture

Vesnik

SVI ĆE ONI POSLE IZBORA OTIĆI U POLITIČKU ISTORIJU.

0 | 0
Brane's picture

Brane

Ovde fali Djilas, najveci tajkun zemlje Srbije, da ova grupica bude kompletna i ode u propast.

0 | 0
Aleksandar's picture

Aleksandar

E baš tako, bilo ne ponovilo se, građani Srbije ne bi ovog puta preživeli taj žuti rušilački talas.

0 | 0
Orleanka's picture

Orleanka

Ta DOS koalicija je osuđena na propast! Samo neka najvaljuju! Nemaju šanse!

0 | 0
Marko Joksimovic's picture

Marko Joksimovic

Pokazali su oni svoje, dosta je više laži i obmane.

0 | 0
mika's picture

mika

Daleko im lepa kuca,bilo i ponoviti se vise nece!

0 | 0
Mort's picture

Mort

Bas me zanima kako to zamisljaju Zivkovic koji ima 0,1%,Tadic koji ima 1,2% i Sutanovac koji nece imati ni 5% na Beogradskim izborima.

0 | 0
Ljuba's picture

Ljuba

Narod ne želi Tadića i ekipu ponovo na vlasti.

0 | 0
Marinko's picture

Marinko

Bilo ne ponovilo se.

0 | 0
Nena's picture

Nena

Baš tako, bilo, ne ponovilo se više nikad!

0 | 0
robinhude84's picture

robinhude84

Ostavite proslost ne budite duhove!

0 | 0
Rade's picture

Rade

Ovo je pokusaj ocajnika koji nikako ne mogu da zainteresuju glasace.

0 | 0
MAcan's picture

MAcan

DOS je bila sastavljena ekipa za svrgavanje vlasti Milosevica, i imala je svoju namenu, uz to da proda sve firme i da se svi ovajde od toga, to su uradili i vise nemaju sta da traze ponovo.

0 | 0
Sava's picture

Sava

Smo neka se drze podalje od politike Srbije .

0 | 0
jana's picture

jana

Ne treba da se brukaju bezveze i osnuju tu kao nesto.

0 | 0
Uroš 's picture

Uroš

Jednom sve već obmanuli narod sa tom pričom, ne može ponovo.

0 | 0
Đorđe 's picture

Đorđe

Srbija hoće da napreduje, a to pod vama nije moguće.

0 | 0
sasa's picture

sasa

Gradjani njih ne zele na vlasti.

0 | 0
Rada's picture

Rada

Neka hvala vam...

0 | 0
Mira's picture

Mira

Narod vas je upoznao dobro...

0 | 0
Cedo's picture

Cedo

Uzalud im je sve.

0 | 0
maja's picture

maja

DOS je jedno veliko razočarenje i gradjani Srbije neće dozvoliti da se povampiri.

0 | 0
toma's picture

toma

Ne hvala, očajno je bilo

0 | 0
Kosta's picture

Kosta

Gradjani jasno vide njihove lose namere.

0 | 0
Aca's picture

Aca

Njihovi mutni poslovi ne mogu proci na izborima.

0 | 0

Pages

  • <
  • Strana
  • od 2
  • >

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd