fbpx
Skip to main content
 Sveti Zosim

Čudotvorne mošti Svetog Zosima Tumanskog: U ovom manastiru BOLESNI LEČE RAK!

Foto: SPC
Netruležno telo propodobnog svetitelja pronađeno 1936. godine

Reke vernika iz svih srpskih krajeva slile su se u manastir Tumane, kod Golupca, gde je obavljeno svečano osvećenje obnovljene isposnice Svetog Zosima.

Srpska pravoslavna crkva počinje sa praćenjem sekti i jeretika: Osnovano specijalno odeljenje

Vernici koji su pristigli u više od 80 autobusa i preko hiljadu automobila iz Požarevca, Aranđelovca, Beograda, Negotina, Dervente, Užica, Stare Pazove, Niša, Žablja... i po sat su pešačili od najbližeg slobodnog mesta za parkiranje do manastirske crkve.

Među njima su bile majke sa tek rođenim bebama, dečiji hor iz Kikinde, brojni sveštenici i monasi, ali i mnogi bolesni koji su pohrlili manastiru u nadi da će im molitve svetima Zosimu i Jakovu doneti isceljenje, ili barem olakšati bol.

Sveti Zosim
Foto: SPC

Ono što su retki koji su uspeli da uđu u mali hram mogli da vide je presvlačenje moštiju Svetog Zosima Tumanskog, a svi su oduševljeno pozdravili i uz crkvene pesme učestvovali u litiji koja je svetiteljeve mošti prenela do isposnice udaljene nekih kilometar od manastira u planini.

Po predanju, Miloš Obilić je prilikom lova nehotice ustrelio pustinjaka Zosima. Tako teško ranjenog, Miloš ga je poneo u svoj dvor u mestu Dvorište da mu se ukaže pomoć. Starac Zosim, osećajući svoj kraj reče Milošu: „Tu mani i ostavi me da tu umrem." Na mesto gde starac izdahnu, Miloš ga sahrani i nad grobom podiže manastir koji se i danas zove Tuman.

Teodora je otišla na lečenje u Frankfurt, ali OVA PREPREKA preti da ugrozi njeno lečenje

Mošti prepodobnog Zosima nalaze se u crkvi manastira Tuman i otkrivene su 8. avgusta 1936. godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd