fbpx
Skip to main content
Ivica Dačić

Dačić na sastanku sa indijskom šeficom diplomatije: Hvala vam na nepriznavanju Kosova

Foto: MUP
Ministar spoljnih poslova Srbije izrazio zahvalnost za poštovanje teritorijalnog integriteta naše zemlje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je indijskoj ministarki spoljnih poslova Sušmi Svaradž zahvalnost Vlade Srbije na podršci Indije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, uz uverenje da će Indija i ubuduće zadržati ovu poziciju.

Dačić je tokom sastanka u Nju Delhiju uputio poziv Sušmi Svaradž da poseti Srbiju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Sušma Svaradž istakla je da Indija zemlje ne posmatra kao velike ili male, već da je bitno to da li jesu ili nisu prijateljske, te naglasila da je Srbija zasigurno prijateljska zemlja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Tanjug/​Tanja Valić

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo višedecenijskim tradicionalno prijateljskim odnosima i razumevanjem dve zemlje, posebno u godini u kojoj se obeležava jubilej - 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Iskazana je obostrana spremnost za intenziviranje bilateralnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, posebno ekonomskoj.

Dačić Hrvatskoj šalje imena 20.000 dece ubijene u ustaškim logorima

Prostor za unapređenje saradnje postoji u oblasti automobilske, traktorske, poljoprivredno-prehrambene, IT industrije, zdravstva i farmaceutike, naučno-tehničke i kulturne saradnje, filma, turizma i sporta.

Izraženo je i obostrano zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti kulture, umetnosti, omladine, sporta i masovnih medija.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd