fbpx
Skip to main content
Crkva

Danas je VELIKI praznik: OBAVEZNO popijte čašu vina, EVO šta će se desiti

Foto: Profimedia
Kažu da su čuda moguća

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra slave praznik Starozavetnog proroka Mojsija, vođe i zakonodavca naorda izraelskog.

Mojsije se rodio u egiptu oko 1300. godine pre Hrista. Upokojio se na granici Obećane zemlje u 120. godini ovozemaljskog života. 

Iskopane mošti najmlađeg srpskog sveca: Kada smo zavrnuli rukav, videli smo KOŽU, NOKTE i DLAKE!

SVE TAJNE SVETE GORE: Prenoćište i hrana su besplatni, a ukoliko zapalite cigaru imate POSEBAN POGLED!

Beseda na današnji dan govori o pretvaranju vode u vino:

- Slovom Božjim pretvara se tečna voda u paru, a para u led i sneg. Tim istim Slovom voda u lozi pretvara se u vino. Kakvo je dakle, čudo za Slovo Božje vaploćeno, za Hrista Gospoda našeg, što je u Kani pretvorio vodu u vino? Za nas ljude, pomračene grehom, to je veliko čudo; za našu prirodu, grehom raslabljenu, to je nedostižno čudo. No činiti čudesa, nije li to Tvorčevo obično zanimanje?

Crkva
Foto: Profimedia

Bolest je kao voda, zdravlje kao vino; nečistota od zlih duhova je kao voda, čistota je kao vino; smrt je kao voda, život kao vino; neznanje je kao voda, istina kao vino. Otuda kadgod je Gospod bolesne činio zdravim, nečiste čistim, mrtve živim, zabludele prosvećenim.

Predanje kaže da bi sutra valjalo ujutru otići u crkvu i pomoliti se za zdravlje bližnjih, a po povratku kući trebalo bi popiti malo vina kako biste bili zdravi tokom cele godine.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd