fbpx
Skip to main content
Dečak plače na krevetu

DEČAKOVI JEZIVI CRTEŽI ŠOKIRALI PSIHOLOGE U KRUŠEVCU: Sudskim veštacima pokazao šta oseća prema svom čiči

Foto: Profimedia/ilustracija
Dečaku iz Kruševca koga je stric, inače sveštenik, prema rečima majke seksualno zlostavljao kada je imao samo dve i po godine ovaj stravičan događaj izazvao je niz psiholoških trauma, ispričala je njegova majka medijima.

Sveštenik Kruševačke eparhije D. S. optužen je za nedozvoljene polne radnje nad svojim dvoipogodišnjim bratancem. Protiv njega je javno tužilaštvo u Trsteniku podiglo optužnicu, a proglašen je krivim za nasilje u porodici u građanskoj parnici i zabranjen mu je prilaz dečaku na manje od 50 metara.

Prema navodima optužnice, grubo seksualno zlostavljanje dečaka počelo je polovinom aprila 2014. godine i trajalo je osam meseci, skoro svake nedelje koju je mali dečak provodio  “kod čiče” u Parohijskom domu, gde je optuženi stanovao.

STRAHOTA! Kruševački sveštenik BLUDNIČIO nad svojim BRATANCEM (2)

- Razvedena sam, a naš sin je vikendom išao kod oca. Moj bivši muž je odlazio na pecanje, a dečak je ostajao sa stricem. Posle nekoliko meseci poverio mi se kako ga "čiča presvlači", da su se zajedno tuširali, gde je sveštenik zatražio od njega da mu sapuna određeni deo tela - rekla je za "Blic" M. S., majka zlostavljanog dečaka.

Na optužbe je stric, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, u svojim izjavama govorio kako su oni jedna “harmonična porodica” u kojoj je mališan rado provodio vreme, dok su dečakovo ponašanje i crteži govorili drugačije.

BOLNA ISPOVEST: Majka dečaka nad kojim je bludničio sveštenik iznela ŠOKANTNE detalje!

Crni crteži i incident sa klovnom

- Jednog dana me je pozvala vaspitačica iz vrtića i zamolila da dođem ranije jer psiholog ustanove želi da razgovaramo. Kada sam otišla, rekli su mi da su zabrinuti zbog crteža koji je nacrtao. Dok su druga deca crtala vesele šarene stvari, crtež mog sina je bio sav crn.  Kuća, leptiri, sunce… sve je bilo obojeno strašnom crnom bojom. Tada sam im ispričala kroz šta prolazimo… - kaže majka dečaka M. S. za VOICE.

UŽAS U BEOGRADU: Nastavnik matematike u svom stanu seksualno zlostavljao maloletnicu!

Mališan je kroz crteže i sudskim veštacima dočarao šta oseća prema svom “čiči”. Prema navodima jednog od veštačenja, “na crtežima je stric izdvojen iz porodice, osenčen i obojen crnom bojicom, uz komentare da je on opasan, bezobrazan i da ga treba zatvoriti”.

Džon Vejn Gejsi
Foto: Profimedia

- U želji da ga razveselim, jednog dana smo otišli u cirkus. Sve je bilo lepo dok nije na red došao klovn, koji je u sklopu svog nastupa iz šale kao svlačio pantalone dečacima iz publike. On je u tom momentu počeo histerično da vrišti i  da se trese od straha, tražeći da ga vodim kući - kaže majka dečaka, napominjući da je ovakvih napada bilo u više navrata.

Zlostavljanje trajalo mesecima

LJUBIO DEVOJČICU (13) ISPRED ŠKOLE U VRANJU: Osumnjičenom za pedofiliju se nastavlja saslušanje

Jezive stvari koje je mališan doživljavao kod strica otkrivane su postepeno. Čim se javila prva sumnja na seksualno zlostavljanje ona je, kako kaže pokušala da spreči dalje posete stricu, međutim otac, sa kojim deli starateljstvo nije se slagao. Iz poseta stricu, koje su se uprkos protivljenju majke nastavile, dečak se sve češće vraćao snužden i uplašen, a čak je u jednom periodu počeo i da muca.

Dan kada se mališan, nakon jedne od poseta stricu, vratio kod mame mokre kose koja je neobično mirisala i rekao da je “čiča piškio po njemu”, M. S. ga je, zgrožena i preplašena, odmah odvela kod pedijatra, ispričala je majka za VOICE.

dečak
Foto: Profimedia/ilustracija

Pedijatar ih je uputio kod psihologa i psihijatra. Sa izveštajima specijalista, kojima je mališan ponovio istu priču, M. S. je otišla u policiju.  Đakon je uhapšen istog jutra, i to u momentu dok je držao čas veronauke osnovcima.

STRAŠNO! Brat (12) i sestra dve noći spavali u šumi, roditelji ih zanemarivali

- Moj sin je pet puta veštačen. Urađeno je i superveštačenje i svaki put je davao identičnu izjavu. Vodili smo ga i kod terapeuta. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga jako teško može da zaboravi traumu – nastavlja priču M. S.

Usledila je policijska istraga, a skoro istovremeno M. S. je pokrenula i privatnu tužbu protiv njega. Sveštenik je istog dana, nakon što je pred policijom sve negirao, pušten iz pritvora i nastavio normalno da živi.

POTRESNA ISPOVEST TAMARE: Muž je hteo testerom da me raskomada

Sveštenik unapređen, muž podržavao brata

- Bivši dever je u vreme kada je zlostavljao mog sina bio đakon, a u međuvremenu je postao sveštenik i dobio je mesto u manastiru u blizini Trstenika – kaže M. S. i dodaje da je njen bivši suprug lečeni alkoholičar i da se tokom postupka držao po strani ili je podržavao brata.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd