Skip to main content
Dušan Marić

Demant na tekst "ORAŠAC DANAS: Defile desetak različitih uniformi i zastava"

Foto: Dušan Marić
Odgovor prenosimo u celosti bez komentara i ispravki

Poštovani gospodine Mariću,

Kao predsednik Saveza Ravnogorskih pokreta moram da primetim da ste objavljeni tekst iz Orašca na Sretenje Gospodnje napisali veoma neprofesijalno, sa namerom da omalovažite i podcenite ravnogorce, nas koji smo godinama unazad, na ovaj dan, prisutni u Orašcu sa jedinom namerom fa odamo počast Karađorđu i njegovim ustanicima. Vaša konstatacija da ste videli različite vrsti uniformi je vroma laička. Trebalo bi da znate da i Vojska srbije ima više vrsti uniformi, koje označavaju rod, jedinicu ili čin. Morali bi ste da znate i da su jedinice JVuO kojom je komandovao đeneral Mihailović, takođe bile šaroliko uniformisane zbog tadašnjih, a za nas ravnogorce i današnjih, oskudnih mogućnosti. Oni tada, kao i mi njihovi sledbenici danas, oblače ono što mogu sami da priušte. Čak i komunistima, koji su pisali najgore o četnicima, nije palo napamet da ih zbog toga kritikuju. Nikom živom do vas gospodine Mariću. Ali razlog za to je jasan.

Vaša namera je bila da nas omalovažite, pa pošto niste imali nizašta drugo, jer smo vrlo disciplinovano po svom protokolu odali počast u Marićevića Jaruzi uz prisustvo mnogobrojnih građana, što se vidi i na vašim objavljenim fotografijama, niste imali zašta drugo da se „uhvatite" već za različitost uniformi i zastava. Neznam od koga ste dobili taj zadatak, ali u tome niste uspeli.

Na vašoj fotografiji iz Marićevića Jaruge se jasno vidi da je Savez Ravnogorskih pokreta održao jedinstven pomen uz prisustvo bratske organizacije Kraljevina Srbija, čije ste zastave takođe pođenuli a koje su bele boje sa krunom i nazivom organizacije. Naše zastave takođe se razlikuju jer predstavljaju nekoliko Oblasti i među njima crna ratna zastava. Sledeći put, kad pišete negativno o nama, pokušajte da nađete makar konkretniji razlog za to.

Predrag Bogićević, predsenik SRBIOORS- Ravnogorski pokret

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd