fbpx
Skip to main content
Dijana Hrkalović

DIJANA HRKALOVIĆ U ČETIRI MESECA DVAPUT MENJALA IME: Primećena kod matičara, a izbor imena više nego čudan

Foto: Printscreen/Youtube/PortalInformer
Bivša državna sekretarka MUP, koja je saslušana u vezi s prisluškivanjem predsednika, više puta je menjala lične podatke (ime, prezime, prebivalište...

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja je nedavno ispitivana u policiji zbog nezakonitog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tokom 2019. menjala je identitet. Hrkalovićeva je, kako je potvrđeno iz više izvora iz policije, oko mesec dana po odlasku iz MUP promenila ime u Nika Rina.

"Pre petnaest meseci sam tužila Sergeja Trifunovića" Olivera Jovićević: U znak protesta povlačim tužbe protiv njega

"Pre petnaest meseci sam tužila Sergeja Trifunovića" Olivera Jovićević: U znak protesta povlačim tužbe protiv njega

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić primio vakcinu protiv korona virusa (VIDEO)

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić primio vakcinu protiv korona virusa (VIDEO)

ŠEŠELJ PROGOVORIO O SLUČAJU "ALEKSIĆ": Evo šta je rekao lider SRS o skandalu o kome danima bruji Srbija

ŠEŠELJ PROGOVORIO O SLUČAJU "ALEKSIĆ": Evo šta je rekao lider SRS o skandalu o kome danima bruji Srbija

Ovo ime je koristila naredna četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje "staro" lično ime - Dijana Hrkalović. Osim imena i prezimena, menjala je i mesto boravišta. Time je Hrkalovićeva čak nekoliko puta menjala neke od ličnih podataka, a poslednji put je to, kako saznajemo, učinila juče u jednoj beogradskoj opštini.

Kao u scenariju za neki film

Malo šta je izazvalo takav potres u javnosti kao kada se tog maja 2019. ministar Nebojša Stefanović zahvalio Dijani Hrkalović, zvanično državnoj sekretarki, a nezvanično ženi koja je vedrila i oblačila ovim sistemom, na saradnji. Hrkalovićka je otišla iz MUP 1. juna 2019, a javnost do danas nije saznala prave razloge za sklanjanje ove uticajne žene iz državnog aparata.

Ostala su da vise u vazduhu pitanja o njenoj povezanosti s ljudima iz kriminalne sredine, obračunu škaljarskog i kavačkog klana, mafijaškim ubistvima... Prema nekim spekulacijama, Hrkalovićeva je bila bliska s članovima kavačkog klana, pa bi se razlog promene identiteta mogao tražiti u mogućem strahu od suprotstavljenog - škaljarskog klana.

Kako je menjala identitet

  • Rešenjem Gradske uprave, odeljenje Zvezdara, od 19. 7. 2019. promenjeno je lično ime Dijana Hrkalović u novo lično ime Nika Rina
  • Rešenjem Gradske uprave, odeljenje Voždovac, od 27. 11. 2019. promenjeno je lično ime Nika Rina u lično ime Dijana Hrkalović

Prema podacima do kojih je dođeno,  priča o promeni identiteta Dijane Hrkalović dobija gotovo filmski zaplet. Tu je promena identiteta kod matičara u jednoj opštini, povratak starog ličnog imena kod matičara u drugoj opštini, promena mesta boravišta više puta...

- Rešenjem Gradske uprave, odeljenje Zvezdara, od 19. 7. 2019. promenjeno je lično ime Dijana Hrkalović u novo lično ime Nika Rina - piše u dokumentima.

Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović
Foto: Printscreen/Youtube/MUPSrbije

 

Bivša državna sekretarka MUP koristila je ovaj identitet četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. vratila svoje staro lično ime - Dijana Hrkalović.

- Rešenjem Gradske uprave, odeljenje Voždovac, od 27. 11. 2019. promenjeno je lično ime Nika Rina u novo lično ime Dijana Hrkalović - dodaju izvori našeg lista iz policije.

- Hrkalovićka je juče čekala uredno u redu u opštini sa ostalim ljudima - navodi izvor iz ove beogradske opštine.

Odbila poligraf

Bivša državna sekretarka MUP nedavno je ispitivana zbog afere "prisluškivanje". Pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio da je bio nezakonito prisluškivan oko godinu i po i da za ove tvrdnje ima dokaze - sopstvene snimljene razgovore, radna grupa MUP, formirana na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, obavila je razgovor sa oko 50 ljudi, uključujući i Hrkalovićku. Ona je, inače, najviše rangirana osoba koju je policija ispitivala u vezi sa ovom aferom u predistražnoj fazi.

Hrkalovićka je prihvatila i da ide na poligraf, ali je onda, bukvalno u momentu kada je trebalo da je prikače na aparat, promenila odluku i odbila poligrafsko ispitivanje.

Pored afere "prisluškivanje", bivša državna sekretarka MUP trebalo je da bude ispitana i o navodnim kontaktima sa osobama iz kriminogene sredine.

Munjeviti napredak u MUP-u

Od 2014. do 2015. zamenik šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova
Od 2015. do 2017. sekretar Uprave kriminalističke policije
U julu 2017. izabrana za državnog sekretara MUP

 

Bezbednosni stručnjaci: Identitet menjaš kad bežiš od neke kriminalne grupe

Prema rečima nekadašnjeg direktora beogradske policije Marka Nicovića, to što je Hrkalovićka menjala identitet samo produbljuje sumnju u nju, ali i priče koje se vezuju za nju.

- Dva su razloga iz kojih se menja identitet: ili bežiš od neke kriminalne grupe, ili bežiš od neke obaveštajne službe. To poprima oblike devijacije u službi i sad je pitanje koliko je duboko ta devijacija ušla u MUP - navodi Nicović.

Boro Banjac, bivši načelnik UBPOK, priznaje da ne može da shvati razloge zašto bi neko, posebno žena koja je bila na takvoj funkciji, menjao identitet.

- Ovih dana sam čuo za tu priču. Koje porive za tako nešto neko može da ima, stvarno ne znam - ističe Banjac, a na pitanje da li ova informacija može da se gleda i u svetlu afere "prisluškivanje", navodi:

- Da, može da se gleda u svetlu te afere.

Banjac objašnjava i da promeni ličnog imena i prezimena kod matičara prethodi provera te službe (matičara) kod MUP, suda...

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd