fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

"ĐILAS I NJEGOVI SATELITI NASTAVLJAJU SA LAŽIMA" Stefanović: U Novom Sadu nije uhapšen niko iz redova opozicije

Foto: Profimedia
Stefanović naglašava da to što Dragan Đilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije

Izjavu potpredsednika Vlade Republike Srbije Nebojše Stefanovića prenosimo u celosti:

- Pored svih laži koje su plasirali Dragan Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen, niti je policija preduzimala bilo kakve protivpravne radnje. 

NACRT SPREMAN: Zakon o pravima deteta uskoro na dnevnom redu Vlade Srbije

NACRT SPREMAN: Zakon o pravima deteta uskoro na dnevnom redu Vlade Srbije

"Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo": Prvi čovek Novog Sada oštro odgovorio Novakoviću!

"Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo": Prvi čovek Novog Sada oštro odgovorio Novakoviću!

VUČIĆ PORUČIO IZ ISTANBULA: Prijateljstvo sa Turskom od velikog značaja, "talog" više neće vladati Srbijom (FOTO)

VUČIĆ PORUČIO IZ ISTANBULA: Prijateljstvo sa Turskom od velikog značaja, "talog" više neće vladati Srbijom (FOTO)

To što Dragan Đilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije i ne znači da će to ikada biti dozvoljeno bilo kome ponovo. 

I Bora Novaković i Dragan Đilas, ali i svi drugi građani Srbije moraju da sa sobom nose svoju ličnu kartu i da je pokažu kada to zatraže pripadnici policije. Vladavina prava podrazumeva da pravo važi jednako za sve, pa će tako važiti i za tajkune i pripadnike bivše vlasti, jednako kao i za svakog drugog građanina, bez obzira na njegovu političku, etničku ili ma koju drugu pripadnost.  

Kako je vladavina prava izgledala u vreme Dragana Đilasa i kako je policija postupala prema građanima, zna porodica pokojnog Ranka Panića koga su ubili zato što je imao drugačije mišljenje, ali i porodice mnogih pripadnika policije kojima su se i Đilas i njemu slični iz tog režima obraćali sa: "Znaš li ti ko sam ja?" i "Izgubićeš posao, ako ne radiš onako kako ti ja kažem!".

U tim pretnjama Đilas je ostao dosledan i danas. S tim što su, pored policajaca i građana, danas mete i sudije i tužioci koji ne sude i ne vode postupke onako kako kaže Đilas. 

Takođe, iako je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao izuzetnu uzdržanost i državnički nastup kada je govorio o nama susednim državama, kampanja koja se protiv njega vodi i u Crnoj Gori i u Srbiji prevazišla je svaku meru.

Vučić je, prema njihovom mišljenju, istovremeno kriv i za rušenje i za spasavanje Mila Đukanovića i za postavljanje još uvek neizabrane vlade, kao i za sprečavanje njenog izbora, za uspehe i propast pregovora, za interne sukobe i svađe unutar političke koalicije u drugoj državi, za to kako su se lideri tih koalicija obukli, šta su pomislili, pa i onda kada izgovaraju najgore izmišljotine o njemu. 

Iako se nije mešao u unutrašnje stvari druge zemlje, koja se jeste grubo mešala u unutrašnje stvari Srbije priznavanjem takozvane nezavisnosti Kosova, predstavnici bivše vlasti u Srbiji, ali i vlasti i opozicije u Crnoj Gori kao krivca za sve svoje probleme ili nedovoljnu sposobnost vide jedino Vučića, a ne sebe. 

Srećom, uveren sam da i građani Srbije i Crne Gore jasno vide ko su oni pod čijom su vlašću živeli teško, pod čijom su vlašću pljačkani, a ko se bori za njihov bolji život, veće plate i budućnost. 

U političku situaciju u Crnoj Gori se ne meša, a u Srbiji je jasno da građani apsolutno podržavaju i Vučićevu hrabrost i ekonomski napredak, ali i borbu da naša zemlja ostane nezavisna. Očigledno je to stvar koju Vučiću mnogi ne mogu da oproste.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd