fbpx
Skip to main content
Dragan Đilas

Đilas ponovo LAŽE GRAĐANE: Zaboravio da je izbacivao ljude iz autobusa USRED ZIME, a sad mu kao SMETA SNEG

Foto: Profimedia
Samoproglašeni lider Saveza za Srbiju i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas večeras je ponovo hteo da obmane građane.

Đilas je na društvenim mrežama napisao da za vreme njegovog mandata na mestu prvog čoveka prestonice nikada nije bilo redukcija u javnom gradskom saobraćaju zbog snega.

- Večeras su skraćene trolejbuske linije zbog snega. U periodu od 2008. do 2013. godine padao je mnogo veći sneg, ali nikada nijedan trolejbus nije bio zaustavljen – napisao je Đilas na društvenim mrežama.

Đilas je tako ponovo pokušao da obmane građane misleći da su zaboravili kako je funkcionisao gradski prevoz za vreme njegovog mandata.

Uzmimo za primer recimo samo decembar 2012. godine kad je sneg nadležne gradske službe zatekao totalno nespremne!

Đilas je zaboravio da se tada na sav glas izvinjavao građanima Beograda, što su, recimo, trolom od Studentskog parka do Medaka putovali sat i po ili što su tramvaji saobraćali na pola sata jer mnoga vozila nisu mogla ni da izađu na ulice zbog snega. Tih dana su čak i autobuske linije koje saobraćaju ulicama prvog prioriteta saobraćale dosta otežano. Tako je recimo putovanje od centra grada do Rakovice autobusom broj 37 trajalo neverovatnih sat i po.

- Mnogi Beograđani nisu na vreme mogli da stignu na svoje odredište zbog čega im se najiskrenije izvinjavam. Treba imati u vidu da je u voznom parku GSP-a određeni broj autobusa star i da ta vozila otkazuju u ovako otežanim uslovima zbog čega je ovo preduzeće i ušlo u nabavku novih vozila. Svakako da je na ovo uticao i ljudski faktor zbog čega će odgovorni snositi posledice. Još jednom se u svoje ime i u ime svih koji danonoćno rade da ovaj grad funkcioniše izvinjavam Beograđanima zbog neprijatnosti koju su juče doživeli – zavapio je Đilas.

sneg
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Zaboravio je samoproglašeni lider opozicije na još jedno obećanje dato Beograđanima zime 2012. godine.

Đilas je tada, naime, gromoglasno najavio da kontrolori "Bus plusa" nikoga bez karte, tokom ledenih dana, neće izbacivati iz autobusa.

A istina je bila drugačija - kontrolori su se maltene svakog dana gurali sa građanima u dupke punim vozilima javnog gradskog prevoza. Zabeleženo je čak i nekoliko većih incidenata tih dana. Jedan od najvećih sukoba dogodio se na liniji 16 kad su ljutiti putnici na silu izbacili iz autobusa ekipu kontrolora.

Đilas je zaboravio i da su ga forumaši tri godine ranije ismevali na društvenim mrežama kad je dva centimetra snega od ranog jutra paralisalo saobraćaj na mostovima i glavnim saobraćajnicama u prestonici.

Forum
Foto: Printscreen

Povodom Đilasovih tvrdnji oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Odavno se zna da je Dragan Đilas najveći lopov u srpskoj politici, a od večeras znamo da je najveći licemer i lažov. Tako nam se Đilas večeras obratio sa tvrdnjom da u vreme dok je on bio gradonačelnik nikada nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena!? Veću laž nikada nisam čuo – saopštio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio na saobraćajne kolapse za vreme snežnih padavina kad je Đilas bio na vlasti u Beogradu.

- Da li je zaboravio kako se 11. decembra izvinjavao građanima zbog kolapsa u javnom prevozu. Da li seća kako je pozivao građane 2012. da čiste sneg jer gradske službe to nisu bile u stanju da urade pa je bacio 11.000 dnevnica za ljude koji sneg nisu očistili, a polomili su skoro tri hiljade lopata. Da li se Đilas seća 2011. godine kada je zbog njegove nesposobnosti da očisti Grad policija obustavila saobraćaj na autoputu kroz Grad i preusmerila automobile na obilaznicu na kojoj je došlo do kolapsa. Za vreme vlasti tog nesposobnog lopova zatvoren je bio autoput za saobraćaj što se nije desilo nikada od kako je sagrađen. Te 2011. godine za vreme snežnih padavina tom nesposobnjakoviću se desilo da se zaledi čitav Brankov most pa je bilo više desetina udesa na 500 metara, Požeškom ulicom nije moglo da se prođe kao ni Кošutnjakom, Surčin je bio odsečen od Beograda kao i naselja Padinska skela, Vrbovski, Zrenjaninski put, Jabučki rit, a bile su blokirane okretnice u Čingrijinoj, nisu radile linije javnog prevoza prema Učiteljskom naselju i Medakoviću – napisao je Vesić i zapitao da li je Đilas zaboravio kako je sa svojim bahatim saradnicima pretio načelniku Zimske službe i vozačima Beograd puta da će da ih hapsi jer nisu dovoljno spustili raonike.

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Vesić navodi da je 2011. godine više od 70 linija gradskog prevoza bilo otkazano i da je to najveći kolaps javnog prevoza u Beogradu i da su trole preusmeravane:

- Đilas stvarno misli da smo zaboravili da je dok je bio gradonačelnik ukinuo zimske i letnje gume u GSP i naterao gradskog prevoznika da kupi MS univerzalne gume. Sve to Đilas zna, ali misli da smo zaboravili. Mi nismo. Ali kakav bednik mora da bude čovek koji se raduje snegu i tome da je neka trolejbuska linija morala da bude skraćena zbog nevremena. Ove laži koje je Đilas večeras izgovorio najbolje govore kako on vidi politiku i svoju bolesnu želju da se vrati na vlast. Lažima i prozivanjem nesreće. Кako naš narod kaže ako laže koza, ne laže rog pa sam pronašao neke novinske tekstove iz vremena kada su bile velike snežne padavine, a Đilas je bio na vlasti u Beogradu, iz kojih se vidi kako su skraćivane linije javnog prevoza i kakav je kolaps bio u gradu.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd