fbpx
Skip to main content
Đinđić

Đinđićev telohranitelj OTKRIVA ŠTA SE DOGODILO UOČI ATENTATA i KOJU SU PORUKU UPUTILI Ružici nakon ubistva

Foto: Profimedia/Srbija Danas
Milan Veruović tvrdi da je Đinđić uoči atentata izneo pred svoje saradnike šta sve Srbiju očekuje u njenoj borbi za nacionalno ostvarenje i da je to suština svega

Milan Veruović, bivši telohranitelj Zorana Đinđića, kaže da je ubijeni premijer pred sam kraj života govorio da će nam, ukoliko Srbija stane, trebati decenija da se pokrenemo.

Danas je godišnjica ATENTATA na Zorana Đinđića: Na OVIH PET PITANJA i dalje NEMA ODGOVORA

Danas je godišnjica ATENTATA na Zorana Đinđića: Na OVIH PET PITANJA i dalje NEMA ODGOVORA

Veruović je kazao da je Đinđić, kao prorok, pred nemila dešavanja, nagovestio sve ono što se kasnije desilo i predvideo sve ono što je očekivalo Srbiju u njenoj borbi za nacionalno ostvarenje.

- Događaj od 12. marta, kada bi se izanalizirao, bio bi dobra uputnica za Srbiju danas. Ono što je rekao Zoran Đinđić, ako Srbija stane, te 2002. godine, trebaće nam 10 godina da se pokrenemo. On je kao prorok, pred sam kraj života nagovestio je ono što se desilo - kazao je Veruović.

- Iznoseći taj neki najlošiji mogući scenario pred svoju vladu 2002. godine, Đinđić je predvideo sve ono što očekuje Srbiju u njenoj borbi za nacionalno ostvarenje. To je suština. Suština atentata na Đinđića jeste nacionalni interes ovog društva. Dok ne budemo otvorili taj čvor, nećemo moći dalje. Smatram da je ozbiljno delo učinjeno protiv interesa Srbije, da smo mi kao narod dužni da odgovorimo na to svoje pitanje. Polazeći od motiva, možemo lako naći pravi kurs i smernicu, ko je zapravo zakočio taj točak koji je Đinđić pokušao da pokrene 2003. godine - rekao je Đinđić.

Veruović je ponovio i svoju priču da je na premijera pucano tri puta. On je govorio i o događajima koji su prethodili atentatu na Đinđića, kao i o saradnji njegovih najbližih saradnika sa članovima "zemunskog klana". Veruović je optužio Čedomira Jovanovića da je u Skupštini, kao šef poslaničke grupe DOS, prolongirao donošenje zakona o zaštićenom svedoku i, samim tim, izbor specijalnog tužioca, što je moglo da dovede do hapšenja "zemunaca" pre atentata. Jovanović je to uradio, tvrdi, jer je bio talac mafije - plašio se da se ne otkrije dubina njegove povezanosti sa "zemuncima".

Milan Veruović
Milan Veruović
Foto: Youtube/Printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Nemam sumnju da je Čedomir Jovanović bio talac mafije - kazao je Veruović i dodao:

- DOS je trebalo da sprovede taj zakon o zaštićenom svedoku i da imenuje specijalnog tužioca. Zaštićenog svedoka su imali već 13. septembra 2002. i kao što smo videli posle ubistva Đinđića, mogli su taj klan da uhapse veoma brzo. Nije tačno da je "zemunski klan" bio nedodirljiv. On je s njima sarađivao četiri meseca, država je sarađivala s klanom pre ubistva Đinđića - rekao je Veruović, a na pitanje da li je sadašnji lider LDP šurovao sa "zemuncima", Veruović je kazao:

- On je čovek za kog je dokazano, postoje sudski i policijski izveštaji, da je posećivao Dušana Spasojevića u zatvoru. On je direktno učestvovao u njegovom oslobađanju. Prema izjavama svedoka, Jovanovića je Spasojević nagradio novcem i sa dva sata, muškim i ženskim "roleksom". To je svedočio Vuk Vukojević. On se s njima družio. Da li je Čeda s njima jahao konje, kupao se u bazenu, ne znam, a da li je postao njihov talac, u to sam siguran. I cela opstrukcija zakona je dobrim delom počivala na Jovanovićevom strahu da se ne razotkriju kontakti u kojima je učestvovao - kaže on.

Briše se partija koja 8 godina izbegava izbore! Izmena Zakona o političkim strankama, evo koje NOVINE DONOSI

Briše se partija koja 8 godina izbegava izbore! Izmena Zakona o političkim strankama, evo koje NOVINE DONOSI

Bivši Đinđićev telohranitelj je kazao i da je posle ubistva premijera Kolin Paul, sekretar za nacionalnu bezbednost SAD, sam došao avionom u Beograd da izjavi saučešće Ružici Đinđić.

- Ona mu je rekla da je Zoran, kao da je slutio, pred smrt čitao knjigu o Kenediju, na šta joj je on rekao, kako bi je utešio ili uplašio: "Ako je za utehu, možda i Srbiji krene posle atentata" - naveo je Veruović.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd