Skip to main content
Saša Paunović

Direktor firme koja je uzela 9 miliona od javnih preduzeća u Paraćinu bio Paunovićev zamenik

Foto: Media Centar
Firma Partner plus doo iz Paraćina, čiji je vlasnik prema podacima iz APR Radomir Milutinović iznajmljivala je radnike javnim preduzećima Opštine Paraćin

Naime, JP Vodovod od firme Partner plus iznajmila je radnike na tzv. lizing, a novac koji su prebacili u ovu firmu je 3.300.000 dinara.

Takođe, ova firma ostvarila je isto poslovanje i sa JP Direkcijom za izgradnju opštine Paraćin a ugovor je potpisan na 6.000.000 dinara. Dakle, iz javnih preduzeća opštine Paraćin u firmu Partner plus doo iz Paraćina prebačeno je 9.300.000 dinara na tzv. lizing radne snage.

Interesantno je da je upravo direktor firme Partner Plus Radomir Milutinović bio na funkciji u opštini Paraćin i to na više funkcija. Naime, Milutinović je 2008. postao član opštinskog veća opštine Paraćin i na toj funkciji je bio do 2012. godine. Za samo četiri godine od dolaska na prvu opštinsku funkciju Milotinović postaje zamenik predsednika opštine Paraćin, ali i član upravnog odbora Zavoda za Javno zdravlje Ćuprija “Pomoravlje”.

Paraćin
Paraćin
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Dakle, Radomir Milutinović, direktor firme koja je uzela preko 9 miliona od javnih preduzeća koja posluju u okviru optine Paraćin, bio je zamenik Saše Paunovića.

Podsetimo, ugovore koje su sklapala javna preduzeća sa privatnim firmama za iznajmljivanje radnika kreću se do čak 12 miliona po jednom ugovoru, a najviše sklopljenih ugovora ima sa firmama rođaka funkcionera koji rade u opštini Paraćin. Ne samo da su se na ovaj način prebacivale pare iz budžeta građana Paraćina i da su se na taj način funkcioneri našli u sukobu interesa, već su vlasti u Paraćinu našle način kako da zaobiđu i zakon o zabrani zapošljavanja koji je propisala Republika Srbija. Javna preduzeća koja posluju u opštini Paraćin potrošila su više od 100 miliona dinara na takozvani lizing radnika, a istraživačkim radom došli smo do tih milionskih ugovora koje ćemo u narednom periodu objaviti.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd