Skip to main content
Marko Đurić

Đurić o Mičelovoj poseti Srbiji: Susret sa Vučićem treba da doprinese boljem razumevanju

Foto: Profimedia
Pitanje KiM je egzistencijalno pitanje za našu zemlju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. Ističe da taj susret treba da doprinese boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema – Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da će razgovor sa Vesom Mičelom biti ozbiljan i odgovoran, jer je pitanje KiM egzistencijalno pitanje za našu zemlju.

- Normalan i odgovoran čovek teži pronalaženju rešenja, ali situacija je takva da i od pronalaženja i još više od mogućnosti da rešenje za normalizaciju naših odnosa na našom južnom pokrajinom ne nađemo treba da razmišljamo kakve bi to posledice imalo po našu zemlju - navodi Đurić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ukazao je da današnji razgovor "treba da doprinese i boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema, a to je Kosovo i Metohija".

- Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način - dodao je Đurić.

- Mi danas moramo da tražimo jedan novi, odgovorni prostup u kome ćemo čuvajući tradicionalne prijatelje i pratnere u međunarodnoj zajednici nastojati da i drugima kažemo na jasan i nedvosmislen način da ne može Srbija da da sve, a da ništa joj se ne pruži zauzvrat i da takvom politikom ne možemo doći do rešenja - rekao je Đurić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
26 Beograd