fbpx
Skip to main content
Vučić i Putin

SRBIJA JE OBAVEZNA... Evo šta kaže EU na Putinovu posetu Srbiji

Foto: Profimedia/ilustracija
U Briselu povodom posete predsednika Ruske Federacija Vladimira Putina Srbiji kažu da EU ne komentariše posete lidera drugih zemalja, a istovremeno ističu da Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

 - Vlasti Srbije su identifikovale EU integracije kao strateški prioritet svoje zemlje. Očekujemo od Srbije da se ponaša u skladu sa ovim obavezama, tako da evropska perspektva zemlja ostane neugrožena - izjavio je EU zvaničnik.

(UŽIVO) PUTIN U SRBIJI: Vučić dobio orden! Predsednik Rusije saopštio stav o Kosovu. Predsednici se uputili ka Hramu gde se okuplja 150 hiljada ljudi

Povodom najave produžetka sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, potpisanog 2000. godine, u EU kažu da Srbija može ulaziti u sporazume sa drugim državama i organizacijama do trenutka ulaska u članstvo EU. 

vucic
Tanjug/​Tanja Valić

 - Srbija je obavezna da se povuče iz svih bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini na dan svog ulaska u EU - rečeno je u Evropskoj komisiji. 

Reka ljudi se kreće ka Hramu da dočeka Putina: Srbi izašli na ulice da dočekaju ruskog predsednika! (VIDEO/FOTO)

U Briselu podsećaju da EU ostaje najvažniji trgovinski partner Srbije sa 63 procenta udela u ukupnoj trgovini uz očekivanu dobru dinamiku rasta. Istovremeno trgovina sa Rusijom iznosi manje od 10 procenata ukupne trgovine Srbije, navodi se u Evropskoj komisiji. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd